DESPRÉS DEL CORONAVIRUS

La proposta per celebrar Sant Jordi al juliol preveu parades limitades i firmes

Proposen instal·lar unes 1.000 parades de professionals a Barcelona

zentauroepp47863811 barcelona    23 04 2019    barcelona     diada de sant jordi200423123557

zentauroepp47863811 barcelona 23 04 2019 barcelona diada de sant jordi200423123557 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La proposta del sector del llibre i del Gremi de Floristes per celebrar Sant Jordi el 23 de juliol, després de suspendre’s la Diada del 23 d’abril pel coronavirus, preveu parades limitades i firmes de llibres preorganitzades per complir les mesures de seguretat i higiene.

Ho ha explicat la presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Montse Ayats, en una entrevista a RAC-1 aquest diumenge recollida per Europa Press en la qual ha informat que la proposta està pendent de ser aprovada pel Procicat i els corresponents Ajuntaments.

A Barcelona, hi han previst instal·lar unes 1.000 parades, per a la qual cosa necessitaran l’aprovació de la Comissió municipal d’esdeveniments; Ayats ha defensat que la proposta del sector respecta totes les normatives de prevenció.

Parades de professionals

«Per evitar l’efecte crida» i les aglomeracions, la proposta de celebració del Dia del Llibre i de la Rosa del sector per a aquest any preveu que només els professionals puguin muntar una parada: no podran fer-ho associacions, particulars ni partits polítics.

Així s’evitaran saturacions i es podrà «cuidar els autors» que participin en les firmes, que demanen organitzar amb temps, i calculant abans quantes persones hi assistiran per organitzar els temps i els espais. «Les llibreries i editors que vulguin firmar el millor que poden fer és pactar amb la gent que vulgui anar», per saber quantes persones acudiran a la cita i poder organitzar-se, ha dit Ayats.

Notícies relacionades

A més, es regularan les cues i el moviment entre les parades, per a les quals es fixarà un espai màxim: «El que és segur és que no hi podrà haver parades de 40 metres».

Tots els visitants hauran d’acudir amb mascareta, respectar la distància d’1,5 metres i seguir les indicacions sobre seguretat i higiene que doni l’organització.