«REALMENT FASTIGÓS»

Hamilton, contra la tauromàquia: «A Espanya els nens aprenen a torturar i a matar toros amb 14 anys»

El pilot anglès s'afegeix a una petició al Ministeri d'Educació per tancar les escoles taurines

jmexposito53717093 file photo  formula one f1   australian grand prix   melbour200613183703

jmexposito53717093 file photo formula one f1 australian grand prix melbour200613183703 / Tracey Nearmy

1
Es llegeix en minuts

Lewis Hamilton ha qualificat de «fastigoses» les corrides de toros i ha retret que als nens espanyols se'ls ensenyi «a torturar i matar toros des dels 14 anys», fent referència a les escoles de tauromàquia. El pilot anglès de F-1 s'ha sumat en el seu compte d'Instagram a una petició de l' organització Persones pel Tracte Ètic dels Animals (PETA) per abolir  aquests centres.

«Espanya, això és realment fastigós»,  escriu en una 'story' al costat d'una  fotografia d'un toro mort i arrossegat ple de sang  després d'una corrida. I expressa la seva pena perquè a Espanya els  nens  puguin anar a escoles de tauromàquia, en termes bastant gruixuts.  «Als nens a Espanya els ensenyen a torturar i matar toros des dels 14 anys»,  diu. «Estem demanant al Ministeri d'Educació que tanqui les escoles taurines immediatament, pots ajudar-hi compartint aquesta petició», assenyala, adjuntant un enllaç de la PETA.

Notícies relacionades

A la mateixa xarxa social, l'hexacampió del món de F-1 es defineix com un «amant dels animals». Des de l'any 2017, el britànic va començar a seguir una dieta vegana. D'aquesta manera, Hamilton s'afegeix a una nova reivindicació social, després de mostrar-se molt actiu les últimes setmanes en la  lluita contra el racisme  davant les protestes sorgides per l'assassinat del ciutadà afroamericà  George Floyd  a mans d'un policia a Minneapolis.

Crítiques a Boris Johnson

En els últims dies s'ha mostrat favorable a  enderrocar les estàtues erigides a racistes i esclavistes, i va retreure a tot el pàdoc de la F-1 que fos l'únic a posicionar-se clarament sobre la mort de Floyd. També ha demanat la dimissió de Boris Johnson, primer ministre britànic, per la seva gestió de la crisi de la Covid-19.