NOVETATS

Set títols per celebrar el 150è aniversari de la mort de Dickens

Les editorials Alba, Alianza, Penguin, Nórdica, Periferica i Fórcola aporten les seves reedicions

zentauroepp17750346 icult charles dickens200608210849

zentauroepp17750346 icult charles dickens200608210849

1
Es llegeix en minuts
Elena Hevia

El petit Dombey 

(Alba) 

El volum recull les adaptacions que Dickens va fer de ‘Dombey e hijo’, ‘Vida y aventuras de Martin Schuzzlewit’, ‘David Copperfield’ i ‘Oliver Twist’ per ser llegides en públic. Per a l’autor va ser una activitat purament econòmica després del divorci de la seva dona que li va oferir, no obstant, una popularitat personal sense precedents, especialment als Estats Units. També s’inclouen articles, correspondència i ressenyes crítiques referides a aquest fenomen. 

David Copperfield

(Navona, Alba, Penguin)

L’obra favorita de l’autor, tot i que el pas del temps hagi revaloritzat obres més tardanes com ‘Grans esperances’ o ‘Nuestro común amigo’. Novel·la de formació d’un escriptor, té un fort substrat autobiogràfic. La versió en català de Navona ve firmada per Joan Sallent.

La pequeña Dorrit  

(Alba)

 A Dorrit, igual que a Dickens, li toca tenir un pare malgastador i despreocupat que acaba a la presó a causa dels deutes. La novel·la és també una crítica molt afilada a la inseguretat dels treballadors, la incompetència dels polítics i el menysteniment dels pobres. 

Estampas de Italia 

(Nórdica) 

Dickens evoca el viatge que va fer a terres italianes el 1844. Lluny de sentir l’atracció de la bellesa de poetes com Shelley i Keats, poc interessat en la política del país, l’escriptor es deixa arrossegar pel pintoresquisme dels carrers de Roma o Gènova, per la descripció de la pobresa i la brutícia que hi detecta sense jutjar-les. 

Grandes esperances

(Alianza, Alba, Penguin)

Un dels cims de Dickens, alhora novel·la de terror, d’aventures, d’amors contrariats, d’ascens social, ‘thriller’, tot plegat acompanyat amb una bonica melancolia. Alianza llança un pack Dickens en el qual també hi ha ‘Oliver Twist’ i ‘Tiempos difíciles’.  

La declaració de John Silverman

(Periférica)

L’última de les novel·les breus de l’autor i un títol bastant desconegut, un Silverman madur analitza la seva vida que ha intentat regir per un codi moral humanista. El relat acaba convertit en una descarnada crítica social. Una més. En aquesta ocasió, és la hipocresia puritana la que està en el punt de mira. 

Dickens enamorat

Notícies relacionades

(Fórcola) 

L’autora, Amelia López Villar, va tenir accés a la correspondència de Dickens amb el seu primer amor, Maria Beadnell. La família d’ella es va oposar al casament i molts han volgut interpretar aquest rebuig com un estímul de l’autor per aconseguir la fama. 

Temes:

Llibres