REACTIVACIÓ DE LA MOSTRA DEL FÒRUM

Gorillaz i Tame Impala se sumen al Primavera Sound 2021

El festival confirma els primers 40 noms de la pròxima edició, que recupera artistes previstos per a aquest any, com Iggy Pop, The Strokes i Bad Bunny, i n'incorpora d'altres de nous

zentauroepp43779698 graf1038  barcelona  15 06 2018   el cantante y guitarrista 200527164120

zentauroepp43779698 graf1038 barcelona 15 06 2018 el cantante y guitarrista 200527164120 / Marta Perez

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

El Primavera Sound havia de deixar anar els primers noms de l’edició del 2021 el 3 de juny, però no ha pogut resistir-se a avançar-se una setmana per anunciar que estan lligades les actuacions de 40 artistes. Entre els quals, les de figures amb estatus de cap de cartell, com Iggy Pop, The Strokes, Beck, Bad Bunny, Tyler The Creator i The National, i sorpresa, d’altres que no havien d’actuar en l’edició d’aquest 2020 i que s’afegeixen a la festa, com Gorillaz, Tame Impala, FKA Twiggs, Jamie XX i Idles.

La 20è edició del festival, que s’ha de celebrar del 2 al 6 de juny del 2021, comença així a cobrar forma, sempre que les fases de superació de la pandèmia ho vagin permetent, i reafirma alguns dels noms grossos anunciats per a aquest any. Allà hi seran també, recuperats per al cartell, bandes fetitxe del rock alternatiu com Pavement (que estrenarà la seva reunió en el Fòrum), Yo La Tengo, Bauhaus, The Jesus & Mary Chain, Dinosaur Jr, Einstürzende Neubauten i Shellac, així com propostes d’altres estètiques musicals, com el r’n’b de Jorja Smith, el hip-hop de Young Thug, el reggae de Koffee o el techno de Nina Kraviz.

Fitxen Autechre i Charli XCX

Gorillaz, la banda virtual gestionada per Damon Albarn (Blur) i Jamie Hewlett, debutarà al festival, mentre que Tame Impala passejarà ‘The slow rush’. Se sumen també al programa la institució electrònica Autechre i el ciberpop de Charli XCX. I a la parcel·la autòctona, acords renovats amb artistes com Maria del Mar Bonet, Manel, Bad Gyal i C. Tangana.

Notícies relacionades

En aquest primer anunci del programa, que ha tingut lloc aquest dimarts a Radio Primavera Sound, el codirector del festival Gabi Ruiz ha apuntat que aquests 40 noms no constitueixen «ni la meitat del cartell, ni la meitat dels caps de cartell». La programació per a aquest any constava d’un total de 211 artistes i incloïa algunes figures que ara per ara no han confirmat moviments de cara al 2021, com Lana del Rey. El festival anuncia que «pròximament s’hi sumaran més noms, tant del cartell del 2020 com noves sorpreses».

Els abonaments es posaran de nou a la venda el 3 de juny, dia en què s’iniciarà el procés de devolucions per a qui desitgi recuperar l’import. El festival agraeix en la seva nota de premsa el «compromís renovat» dels seus «partners’ estratègics», Heineken, SEAT i Pull & Bear, i el «recolzament» d’Adidas Originals, Desperados, Aperol i Lotus, còmplices, amb els quals compta per afrontar la seva edició «més ambiciosa».