QUÈ PODEM FER AVUI... A CASA

'¿On soc'?, una nova 'escape room' infantil i un joc de pistes

Hi poden participar tres equips simultàniament que han d'estar connectats entre ells

Els adults podem col·laborar amagant el material que ens faciliten i ajudant a resoldre enigmes

planetafinal-01

planetafinal-01

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

La majoria d’escape rooms virtuals que es poden disfrutar aquests dies estan pensats, bàsicament, per als adults tot i que en alguns els nens poden aportar el seu petit gra de sorra i contribuir a descobrir els enigmes. Aquesta mateixa setmana acaba d’estrenar-se’n un que capgira la situació i els protagonistes són els petits mentre que els pares són els qui han de donar-los un cop de mà i ser còmplices d’una divertida aventura. Es tracta de ¿On soc?, la nova idea de la Carla i el Fede, els autors de les delicioses escapes presencials Emotion¿I el gat? i El núvol, que fa mesos que fan disfrutar els nanos al barri de Gràcia. És un joc nascut com a fruit de la quarantena però la seva vida pot estendre’s molt més enllà i disfrutar-lo qualsevol tarda en què estiguem avorrits o desitgem compartir experiències en família.

Un grup després de participar en l’‘escape’ presencial ‘¿I el gat?’ / EMOTION

El que ara ens proposen barreja diversos gèneres i conté misteris que s’han de resoldre des de l’ordinador com qualsevol escape, però també ho podem veure com un joc de pistes o, fins i tot, com una gimcana. Per participar-hi hem d’entrar a la seva pàgina web on aclariran els nostres dubtes i podrem contractar-lo (el seu preu conjunt és de 12 euros, però ara estan de promoció d’estrena i només en costa 9, tan sols 3 euros per cada dispositiu). Està pensat perquè es connectin simultàniament tres equips que han d’estar, al seu torn, en continu contacte via WhatsApp o molt més divertit mitjançant videotrucada (els nens s’han acostumat a utilitzar-les aquests dies) per explicar el que poden veure a les seves respectives pantalles ja que cada un té unes imatges diferents.

Els tres equips han d’estar connectats entre ells. / EMOTION

La documentació i la preparació

Una vegada contractat el joc rebrem en el nostre correu electrònic la documentació necessària per participar que consta de cinc pàgines. En la primera ens expliquen com funciona el joc i els elements que necessitem (ordinador, mòbil o ‘tablet’, i bolígraf o llapis i goma d’esborrar). La segona, Informació per als nens, és un text que han de llegir els pares als nois abans de començar. La tercera, Material per als adults, (¡important! els nens no poden veure-la) explica quina serà la nostra funció i ens encarregaran que amaguem les pistes per diversos llocs de la casa. Fulls d’anotacions inclou tres pàgines imprimibles perquè puguin anar apuntant els seus descobriments i Solucions (només per a covards) conté els codis per si ens hem perdut i no sabem continuar.

Rebrem una documentació amb les pistes que s’han d’amagar. / EMOTION

Recomanem començar la preparació del joc amb uns 30-60 minuts d’antelació abans de connectar-se, ja que el primer requisit consisteix en el fet que els petits preparin un escenari per sorprendre els seus amics amb els objectes que tinguin per casa. No revelarem en què consisteixen però es tracta sempre de llocs una mica exòtics i segur que tindrem una mica a mà que ens els pugui recordar. La imaginació és el que compta. Mentre ells preparen l’escenari (els podem ajudar) és el moment d’aprofitar que estan ocupats per amagar-los les pistes que ens han facilitat.

Un nen prepara el seu escenari per sorprendre els seus amics. / M. ALEJO

Una turista perduda reclama la nostra ajuda

Estem a punt de començar, ja ens hem connectat amb els nostres amics i hem d’introduir la nostra clau per iniciar l’aventura. Fins que tots no són dins no es posa en marxa. Veiem un vídeo en el qual una jove ens explica que estava fent turisme en un creuer, que s’ha despistat fent fotos i tothom ha desaparegut. Sap que es troba en una illa però no sap quina, s’està quedant sense bateria, té molt poca cobertura i hem d’ajudar-la a sortir d’allà descobrint on es troba perquè la rescatin.

Una turista extraviada reclamarà la nostra ajuda. / EMOTION

Notícies relacionades

El nostre itinerari constarà de tres proves i els nois aniran fent torns per trobar els missatges escampats per la casa i compartir-los amb els seus companys. És un dels moments de màxima excitació, veure’ls corrent molt de pressa per trobar els seus respectius missatges ocults mentre ho posen tot de cap per avall. Hauran de combinar números, lletres, dibuixos i els grans els podrem ajudar. La turista anirà apareixent cada vegada que resolguin un codi i els apressarà que s’afanyin, ja que està sola i desesperada. El tram final, amb l’inquietant so d’un rellotge en marxa, contribueix a l’estrès. Un detall important, recordem anotar els números amb els quals hem solucionat cada prova perquè haurem d’utilitzar-los al final.

Un noi intenta resoldre els enigmes de ¿On soc? / ÒSCAR DÍAZ

Un record per als nostres petits aventurers

Si tot surt com cal i hem trobat la seva localització, la noia ens agrairà el nostre esforç i ajuda i ens farà un petit regal que certificarà que hem superat tots els reptes i som uns aventurers de primera. Hem passat una bona estona (una mica més d’una hora en general) en què hem compartit una divertida tarda amb els nostres fills, que han pogut també col·laborar i treballar juntament amb els seus amics i ens ha passat el temps volant i entre rialles (alguns pares són més matussers que els fills). ¿On soc? Vivint una aventura pel món súper emotion... ante.

La Carla i el Fede són els creadors d’aquest divertit joc familiar. / EMOTION