Iniciativa digital

El Museu de les Aigües estrena un 'escape room' virtual per celebrar el Dia Internacional dels Museus

'Atrapats al Museu. Escape room de l'aigua' permetrà als jugadors descobrir els secrets i espais del museu a partir del 18 de maig

zentauroepp12930757 cornella de llobregat cornell  de llobregat 27 4 2010 museo 200514164206

zentauroepp12930757 cornella de llobregat cornell de llobregat 27 4 2010 museo 200514164206 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Xènia Homs

El Museu de les Aigües posa en marxa ‘Atrapats al museu. Escape room de l’aigua’, una nova activitat virtual que permetrà als usuaris conèixer els espais i els secrets del museu i posarà a prova les seves capacitats deductives. L’acció s’estrenarà el pròxim dilluns 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. D’aquesta manera, el Museu de les Aigües s’afegeix a la iniciativa del Consell Internacional dels Museus (ICOM) de celebrar de forma digital el DIM2020.

L’‘escape room’ virtual del museu és gratuït per a tothom que vulgui participar-hi i serà accessible entrant a la web https://www.fundacioagbar.org/es/museo/escaperoom. L’activitat està pensada perquè hi juguin grups d’entre 2 i 4 persones connectades telemàticament a través de videoconferència que hauran de cooperar per desxifrar diferents enigmes en un temps màxim de 60 minuts. L’edat recomanada per participar és a partir de 16 anys.

El recorregut de l’aigua

Notícies relacionades

El joc converteix els participants en gotes d’aigua tancades dins de l’aqüífer del Llobregat, situat al subsol del Museu de les Aigües. Els jugadors descobriran espais del museu i hauran de resoldre els enigmes repartits a les diferents zones, des del soterrani fins al pou Fives Lille, passant per la Cascada de Gaudí, el Refugio, el Dipòsit Circular o la Sala d’Electricitat. L’objectiu de l’‘escape room’ és aconseguir sortir, com gotes d’aigua, a través del pou i arribar a les aixetes de les cases.

El Museu de les Aigües de Barcelona és un equipament cultural, patrimonial i educatiu que busca difondre el coneixement sobre el cicle integral de l’aigua a través de valors com la inclusió, la sostenibilitat, la cooperació o el coneixement. Un dels pilars fonamentals del Museu de les Aigües és el programa educatiu, que pretén tractar l’aigua des de mirades diverses a través d’activitats a escoles, famílies o professionals de l’educació.