Lleure infantil

La xarxa de biblioteques de Girona llança una iniciativa virtual de contacontes per als nens

L'espectacle 'Petita & Gran' pretén explicar la història d'algunes dones revolucionàries a través d'activitats i il·lustracions

zentauroepp49302843 icult190812134146

zentauroepp49302843 icult190812134146 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Xènia Homs

La biblioteca Ernest Lluch de Girona ha impulsat una proposta de contacontes en format virtual per a famílies i nens d’entre 6 i 12 anys durant el confinament. La representació ‘Petita & Gran’ consisteix en la lectura d’obres infantils il·lustrades de l’Editorial Alba dedicades a figures femenines històriques.   

L’espectacle, a càrrec de l’actriu i docent d’arts escèniques Cristina Noguer, se centra a explicar la vida de dones com Frida Kahlo, Coco Chanel, Amelia Earhart o Agatha Christie de manera creativa. Per a això, Noguer proposa parlar de la història d’aquests referents femenins a través de la música, l’art, disfresses i tallers per als més petits. 

Dones amb història

El conjunt de contes pertany a la col·lecció infantil de l’Editorial Alba i estan escrits per l’autora Maria Isabel Sánchez Vegara, que compta a més amb la col·laboració de diferents il·lustradores de tot el món. 

L’objectiu del taller és el d’ensenyar qui van ser aquestes dones cèlebres, els seus oficis de pintora, modista, pilot i escriptora i, sobretot, com van lluitar per aconseguir tots els seus propòsits. 

Primavera virtual 

L’Ajuntament de Girona ha decidit no aturar-se davant la situació d’excepcionalitat que ha obligat a tancar els equipaments de la ciutat i a cancel·lar o ajornar les activitats culturals per prevenir la propagació de la Covid-19. Per aquesta raó, el consistori està treballant en ‘Primavera Virtual’, el projecte que pretén oferir recursos ‘online’ per continuar disfrutant de la cultura des de casa.

Notícies relacionades

La iniciativa de Noguer tindrà lloc aquest dimecres 13 de maig a les 17.30 hores i durarà aproximadament 45 minuts en directe. Posteriorment, es podrà visualitzar les vegades que es vulgui com un recurs fix en l’espai.

L’Editorial Alba va néixer el 1933 i ràpidament es va convertir en un referent en l’edició de clàssics universals en castellà. Un dels gèneres a què s’ha dedicat l’entitat durant els últims anys és l’àlbum infantil il·lustrat. L’editorial ha llançat col·leccions com ‘Petita i gran’ i ‘Pequeños grandes gestos’ amb l’objectiu de promoure l’educació i la conscienciació infantil.