Iniciativa durant el confinament

Animac proposa pel·lícules d'animació infantil en tres idiomes per veure a casa

El festival se suma a la campanya #JoEmQuedoACasa difonent en línia una selecció de cine per als nens

zentauroepp52267366 barcelona 12 02 2020  icult   presentaci n del animac 2020 c200513184328

zentauroepp52267366 barcelona 12 02 2020 icult presentaci n del animac 2020 c200513184328 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Xènia Homs

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, posa en marxa la iniciativa ‘Petit Animac a casa’ i s’afegeix així a la campanya #JoEmQuedoACasa, amb una proposta destinada a tres franges d’edat: els nadons, els nens de més de tres anys i els de més de sis. Es tracta d’una selecció de pel·lícules accessibles ‘online’ de diferents temàtiques i procedents de l’últim programa d’Animac, segons ha explicat la directora del certamen, Carolina López. Els films estan disponibles en tres idiomes a la seva pàgina web: www.animac.cat.

Entre algunes de les propostes hi ha peces d’artistes com Peter Bayton, que ha presentat dos videoclips amb música de Benjamin Scheuer produïts per entitats que habitualment col·laboren amb ‘Petit Animac’. Així mateix, s’hi pot trobar una sèrie de FilmBilder dedicada a preescolars o curts tendres i didàctics de la mà d’autors i autores internacionals.

Tornada al passat

A més, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya presenta un segon programa del confinament juntament amb el Centre Txec de Madrid sota el nom d’‘Animac vintage’. Aquesta selecció de pel·lícules recupera per a aquests dies algunes de les animacions més tendres i divertides de tots els temps destinades a les famílies d’avui.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, la iniciativa d’‘Animac vintage’ proposa recuperar animacions clàssiques de la República Txeca, un dels països amb més tradició en aquest sector, amb la retransmissió de la mítica sèrie txeca infantil ‘Topito’, de Zdeněk Millar. L’animació, formada per 10 capítols, es caracteritza per transmetre, a través de l’humor i la imaginació, valors com l’amistat, la cooperació o l’amor per la naturalesa.

L’objectiu final de l’entitat catalana és oferir les animacions i els diferents materials audiovisuals tant per als petits com per als adults que els acompanyen.  Des de l’inici del confinament, la plataforma ha anat recomanat títols de llargmetratges i projectes a les xarxes socials.