QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

Barcelona Districte Cultural ofereix concerts, tallers i xerrades amb artistes

Músics com Marc Parrot, Enma Fernández o Anna Colom fan petits recitals casolans

Podem aprendre a ballar flamenc o contemporània, fer malabars o la llengua de signes catalana

1587050323 bdccasa notisfb 1200x630 1

1587050323 bdccasa notisfb 1200x630 1

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Una de les activitats més interessants que se celebren a Barcelona és el cicle Districte Cultural, que ofereix trimestralment una completa programació que es passeja pels diferents Centres Cívics i en la qual caben tota mena d’espectacles: cicles de pel·lícules de diferents gèneres, concerts musicals, obres de teatre, de dansa o infantils, per exemple. Aquests dies no pensen deixar-nos sols i estan organitzant una sèrie d’actes que es poden seguir en directe per les xarxes socials i al seu canal de YouTube però que també queden arxivats a Multimèdia des de casa perquè puguem consultar-los en qualsevol moment.

 

 

Ara mateix podem aprendre a ballar flamenc amb el ‘bailaor’ i coreògraf José Manuel Álvarez que ens ensenyarà a rumbejar a partir del Gitana hechicera de Peret o dansa contemporània amb Laia Santanach, una ballarina que, en tan sols vuit minuts, ens ensenya uns moviments que també ens poden servir com a exercici. Una cosa que també podem aprendre aquests dies és la llengua de signes catalana, se n’encarrega Berta Frigola en una sèrie de petites càpsules en les quals explica alguns dels seus secrets.

Petits concerts íntims

 

 

La música és un altre aspecte que cuiden molt a Districte Cultural i, així, podem veure els petits concerts que han ofert Marc Parrot (el dia del seu sant, amb la seva guitarra i una copeta de vi blanc, en el qual interpreta temes com Tu i jo, Mi casa o Misteriosament feliç) o Anna Colom, que ha col·laborat amb Rosalía i que interpreta una bambera (canción de columpio), uns ‘tientos’ o uns ‘abandolaos’ (fandangos) en companyia d’Exequiel Coria.

 

 

El violinista Asier Suberbiola de l’Aupa Quartet ens ensenya com grava l’acompanyament prèviament utilitzant l’instrument gairebé com si fos una guitarra i ens sorprèn amb les seves originals versions i hem d’endevinar de quina melodia es tracta. Una pista: hi ha temes de Bob Marley, Earth Wind & Fire o Eagles. Un altre d’habitual d’aquestes sessions és el pianista, cantant i compositor Enma Fernández que ens ofereix un taller de músiques nord-americanes que ha començat amb els diversos estils de New Orleans com el ragtime (ho exemplifica amb el tema de la pel·lícula El cop), el rhythm & blues (amb una balada de Fats Domino) o el tradicional i seguirà amb nous capítols sobre el blues de Chicago.

 

 

Una mica de tot

Altres especialitats també tenen cabuda com una videocreació (Todo pasa) de l’actriu, clown i pedagoga Mireia Miracle, les trobades amb l’autor de l’obra El mal morir, Adrià Olay, i una psicòloga o una xerrada sobre el procés de creació amb Les Feliuettes, mentre que el Circ Vermut ens ofereix un taller de malabars en petites racions i ens demostra que són més senzills del que creiem. Per la seva part, el trio Dúo Fácil ha ideat una esbojarrada web sèrie (Temporada baixa) en format casolà en la qual intenten decidir quina obra representaran quan tornem a la normalitat.

 

 

Les pròximes cites

Dissabte passat també es va fer un divertit taller d’improvisació a càrrec dels actors d’Impro Barcelona en què la gent els anava aportant el que necessitaven per anar desenvolupant una esbojarrada història creada sobre la marxa. La setmana que avui comença, a més dels espais habituals, incorporaran una xerrada sobre la creació aplicada a aquests dies (dijous 14, Facebook, 19 h.) amb la col·laboració dels esmentats Santanach i Parrot, a més de la dramaturga Denise Duncan i l’artista Daniela Poch. L’acte central d’aquesta setmana serà un concert en directe d’Enma Fernández (divendres 15, Instagram Live, 19 hores) en el qual combinarà els seus temes propis de l’àlbum Hey, Chico! com Prado, dedicat al rei del mambo, amb clàssics com els que està compartint aquests dies en el seu espai.

 

Notícies relacionades

 

La següent setmana celebraran un col·loqui (dia 21, 19 h, Facebook) sobre com explicar als nens el que està passant mitjançant les arts amb la participació de representants del Circ Vermut, Xirriquiteula i Farrés Brothers; el divendres 22 hi haurà un concert de The Feliuettes (Instagram, 19 hores) i el dissabte 23, Laia Santanach presentarà el vídeo final del seu taller (Facebook). I l’última setmana de maig, dues noves sorpreses, un concert de la vedet i cupletista Glòria Ribera (divendres, 29, Instagram, 19 h.) i l’endemà, gran final de festa amb una activitat conjunta de cant i ball a càrrec d’Anna Colom i Jose Manuel Álvarez. Múltiples propostes per continuar disfrutant de les activitats de Barcelona Districte Cultural.

Imatge de l’anunci del col·loqui d’aquest dijous. / BARCELONA DISTRICTE CULTURAL