NOVA CANÇÓ EN 8 ANYS

'Living in a Ghost Town', la cançó de la quarantena dels Rolling Stones

El tema havia de ser inclòs en el seu pròxim àlbum, però a causa de la pandèmia per la situació actual la banda va decidir avançar el seu llançament.

53213846 60

53213846 60 / MICHELE EVE SANDBERG (AFP)

2
Es llegeix en minuts
AFP

Els Rolling Stones acaben de llançar la seva primera cançó original des del 2012, ’Living in a Ghost Town’ (Vivint a la ciutat fantasma), un títol especialment adequat per a la pandèmia del coronavirus contra la qual lluita la humanitat.

«Els Stones estaven gravant noves cançons a l’estudi abans de la tancada, i descobrim que una cançó, ‘Living in a Ghost Town’, ressonaria especialment en aquest temps de confinament», ha explicat el mateix Mick Jagger a Twitter.

Escrita fa un any

En una entrevista amb Apple Music, ell i el seu amic Keith Richards han explicat que van escriure aquesta cançó de quatre minuts fa més d’un any.

«No estava escrit per ara, eren coses rares», explica el llegendari rocker de 76 anys. «Estava en un lloc que abans era ple de vida, i em trobo sense vida ... Estava tocant la guitarra i la vaig escriure ràpidament, en 10 minuts», revela.

Abans de llançar aquest nou senzill, el cantant ha modificat una mica les lletres per quadrar-les millor a l’esperit dels temps.

Algunes coses «no funcionaven, o semblaven estranyes o massa fosques», explica.

Caos, destrucció i solitud

La noves lletra evoquen el caos, la destrucció i la solitud de l’aïllament.

«Sisplau, que això s’acabi / atrapat en un món sense fi», diu la cançó.

«És estrany veure-la prendre vida de sobte», diu Keith Richards, assenyalant que se li va ocórrer treure-la ara, amb la pandèmia. «I després Mick em va trucar i va dir el mateix, les grans ments es troben», assegura el músic.

El famós grup britànic ha passat gran part de les últimes dues dècades de gira, però el coronavirus ha posat fi als seus plans. Estava programat un ’tour’ de 15 concerts a Amèrica del Nord a partir del 8 de maig, però tots van ser suspesos.

’Living in a Ghost Town’ és la seva primera cançó original des de ‘Doom and Gloom’ i ‘One More Shot’, inclosa a l’àlbum ‘GRRR! (2012).

L’últim disc amb temes nous de Sus Satánicas Majestades va ser ‘A Bigger Bang’ (2005), tot i que el 2016 van publicar l’àlbum de versions ‘Blue & Lonesome’.

Notícies relacionades

Dissabte passat, els Stones van ser els protagonistes d’un concert virtual organitzat per l’organització Global Citizen en col·laboració amb Lady Gaga, per recolzar els cuidadors mobilitzats davant de la pandèmia.

Els quatre membres del grup van tocar, cada un des de la seva sala d’estar, el seu èxit «No sempre pots obtenir el que vols».

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions