MISSATGE DES DE LA ZARZUELA

La infanta Sofia, en la seva primera declaració pública: «Tant de bo tot això passi aviat»

«Tots sou importants», diuen les filles dels Reis als sanitaris i altres treballadors essencials

leonor y sofia / periodico

3
Es llegeix en minuts
Efe

La princesa Elionor i la infanta Sofia s’han afegit a l’onada de solidaritat davant el moment d’«enorme dificultat» que viu Espanya al destacar el patiment de qui ha perdut un familiar per la pandèmia i agrair la tasca de qui «està ajudant i cuidant els altres de tantes maneres». El missatge ha suposat la primera declaració pública de la filla petita dels Reis.

«Tots sou importants», recalca la princesa en el vídeo gravat al palau de la Zarzuela, en què la seva germana confia que «tant de bo tot això passi aviat».

La Casa del Rei ha divulgat el missatge a les 20.00 hores, quan milers de ciutadans de tot Espanya surten al balcó a aplaudir els professionals sanitaris i altres col·lectius que estan en primera línia per frenar el coronavirus.

«Enorme dificultat»

La infanta Sofia afirma que «no fa falta ser més gran per adonar-se’n de l’enorme dificultat» que viuen Espanya i altres països per la gravetat de la pandèmia.

«Molts nens han perdut els seus avis, persones grans, familiars i ho estan passant molt malament», lamenta prèviament la princesa, per recordar els més de 22.000 morts per la malaltia a Espanya des que va començar la crisi.

En el seu missatge, d’uns 40 segons de durada i en què les dues intercalen frases, la filla petita dels Reis dona les gràcies a «totes les persones que estan ajudant i cuidant els altres de tantes maneres», en al·lusió als sanitaris i treballadors d’altres sectors.

«Tots sou importants. Gràcies. Us enviem una abraçada amb tot l’afecte», prossegueix l’hereva al tron, i la seva germana afegeix: «Tant de bo tot això passi aviat».

Confinades des de l’11 de març

Confinades amb els seus pares a la Zarzuela des de l’11 de març, quan es van suspendre les classes i tres dies abans que el Govern decretés l’estat d’alarma, les filles de Felip i Letizia afirmen que porten, «com milions de nens, més d’un mes a casa i sense poder anar a l’escola per aquesta pandèmia».

«Intentant seguir amb la vida de la millor manera possible», apunta la princesa, de 14 anys, que a la dreta té la seva germana, que en farà 13 la setmana que ve.

Durant el missatge, que reciten sense llegir mirant a càmera, se les veu dretes, totes dues amb camisa, de mig cos i davant una paret sense cap element decoratiu.

Després de la lectura virtual del ‘Quixot’

La d’avui ha sigut la primera aparició de les filles dels Reis durant la crisi sanitària després de participar dues hores abans, també a través d’una gravació, en la lectura virtual del ‘Quixot’, organitzada pel Círculo de Bellas Artes amb motiu del Dia del Llibre.

També ha sigut la primera declaració pública de la infanta, després que la seva germana s’estrenés l’octubre del 2018 llegint un article de la Constitució i l’any passat pronunciés els seus primers discursos en els actes d’entrega dels premis Princesa d’Astúries, a Oviedo, i Princesa de Girona, a Barcelona.

Des de començament d’any, han assistit a un acte, el 3 de febrer passat, quan van acompanyar els seus pares a la sessió d’obertura de la nova legislatura al Congrés.

Visites i discurs de Felip VI

L’únic que ha sortit de la Zarzuela durant el confinament ha sigut Felip VI, que va visitar l’hospital d’emergència d’Ifema (Madrid), un aquarterament i el centre operatiu de les forces i cossos de seguretat.

En les tres ocasions, protegit amb una mascareta i guants, va tenir paraules de record per als morts i de reconeixement per als sanitaris, militars, policies i altres professionals que estan en primera línia en la lluita contra la pandèmia.

El monarca va pronunciar un discurs a la ciutadania des de la Zarzuela el 18 de març, en què va proclamar: «Aquest virus no ens vencerà».

Letizia, a la Zarzuela i sense activitats

Tant Felip com la reina van donar negatiu en la prova del coronavirus que es van fer el 12 de març, si bé Letizia es va quedar a la Zarzuela de quarantena i sense dur a terme activitats, seguint les recomanacions sanitàries.

Des del palau, els Reis han mantingut nombroses videoconferències amb representants de diversos col·lectius, en les últimes cinc setmanes.

Cases reials europees

Notícies relacionades

El missatge de la princesa Elionor i la infanta Sofia s’afegeix a altres iniciatives que han protagonitzat membres d’algunes cases reials europees per transmetre el seu ànim davant la crisi sanitària.

Entre aquestes, el vídeo que els ducs de Cambridge, Guillem i Catalina, van penjar fa uns dies en què es veia els seus tres fills, de 6, 4 i 1 any, aplaudint.