OCI A CASA

Què fer a casa en la quarantena pel coronavirus; agenda 28 i 29 de març

zentauroepp5889939 danza lliure200327171200

zentauroepp5889939 danza lliure200327171200 / ELISENDA PONS

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Amb motiu del Dia Mundial del Teatre, que es va celebrar aquest divendres, són moltes les sales que ofereixen nombroses propostes que es poden veure en streaming. 

Per exemple, el Teatre Lliure emet aquest dissabte, al seu canal de Youtube, l’obra ‘Jane Eyre: una autobiografia’, una adaptació de la novel·la de Charlotte Brönte protagonitzada per Ariadna Gil. El Teatro Real se suma també a la commemoració amb ‘I Capuleti i I Montecchi’, de Vicenzo Bellini, una producció del Liceu de Barcelona.

Després de disfrutar d’una llarga sessió teatral, si ets un cuiner aficionat pot ser que et vingui de gust que xefs tan reconeguts com David Pérez i Sergi Arola et donin una ‘masterclass’ de cuina d’avantguarda o de cuina de tota la vida. Per acabar, pots tornar al teatre i una mica més tard, assistir a una classe de dansa del ventre, que organitza el Festival Esperanzah juntament amb En-Canta-dos.

Diumenge pots començar el dia amb pau i tranquil·litat practicant ioga, de la mà dels gimnasos Metropolitan. Després, una bona idea és endinsar-te al Museu Guggenheim Bilbao per descobrir nous continguts audiovisuals i altres aspectes del centre d’art.

A mitja tarda, el Mercat de les Flors emet un espectacle de dansa per als petits, mentre que el Circ Raluy ofereix un directe amb les germanes Niedziela i Emily. 

12.00 HORES DISSABTE

El Teatro Real s’afegeix a la commemoració del Dia Mundial amb l’emissió de la producció del Liceu de Barcelona, ‘I Capuleti e I Montecchi’, de Vincenzo Bellini, amb Joyce DiDonato  en el paper de Romeu i Patrizia Ciofi, en el de Julieta, i amb el vestuari original del modista Christian Lacroix.

13.00 HORES DISSABTE

La Companyia Nacional de Teatre Clàssic (CNTC) du a terme a la seva web un homenatge a Adolfo Marsillach, amb l’emissió d’‘El médico de su honra’, l’obra amb què va iniciar la seva etapa com a director de la CNTC el 1986.

14.00 HORES DISSABTE

Si ets amant de les arts culinàries, #YoMeQuedoEnCasaCocinando et proposa  una cita amb un grup de xefs reconeguts que et donaran una ‘masterclass’ de cuina d’avantguarda o de la més tradicional.

19.00 HORES DISSABTE

Si vols aprendre a ballar la dansa del ventre, pots assistir aquesta tarda a una classe que imparteix Montse Romera. És una de les moltes activitats que proposa el Festival Esperanzah juntament amb En-canta-dos.

20.00 HORES DISSABTE

El Teatre Lliure ofereix en obert l’espectacle ‘Jane Eyre: una autobiografia’, adaptació de la novel·la de Charlotte Brontë, dirigida per Carme Portacelli i protagonitzada per Ariadna Gil. Es pot veure al seu canal de Youtube, aquest dissabte a les 20.00 hores, i diumenge, a las18.00 hores.

11.00 HORES DIUMENGE

Els gimnasos Metropolitan et conviden a practicar diferents disciplines. Per aquest diumenge al matí està previst fer una classe de ioga de 30 minuts.

13.00 HORES DIUMENGE

El Museu Guggenheim Bilbao ha creat una secció virtual per a la seva pàgina web i les seves xarxes socials, en què difon vídeos, exposicions i aspectes desconeguts del museu. En la  iniciativa digital, anomenada #GuggenheimBilbaoLive, el personal del Museu explicarà quina és la seva obra preferida de la col·lecció permanent i compartirà anècdotes i curiositats al voltant de les exposicions actuals, així com respondran les preguntes que qualsevol visitant es pot fer sobre aspectes relacionats amb els racons del Guggenheim.

18.00 HORES DIUMENGE

Notícies relacionades

El Circ Raluy proposa una tarda inoblidable plena de sorpreses. A més d’un directe amb les germanes Emily i Niedziela, també es farà un passeig pel temps en què descobriràs tots els secrets d’aquest circ històric. Ho podràs veure a les seves xarxes socials: Facebook (Circ Raluy Legacy; Instagram (@circoraluy), i al seu canal de Youtube.

20.00 HORES DIUMENGE

El Mercat de les Flors ofereix una sèrie de menús coreogràfics amb espectacles de dansa, que van acompanyats d’articles de teòrics i especialistes en dansa. Per aquest diumenge està programada l’obra infantil ‘Nubes’, d’Aracaladanza.