QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

Remeis per alleujar l'absència de partits del Barça

Rakuten TV ofereix gratuïtament la sèrie 'Matchday', que mostra les interioritats del vestuari

També podem veure el documental 'Toca y pasa el balón' o la vida de Messi firmada per Álex de la Iglesia

mini vo190227a82293 - realmadrid0-fcbarcelona3 pic 2019-02-27madrid-barcelona61

mini vo190227a82293 - realmadrid0-fcbarcelona3 pic 2019-02-27madrid-barcelona61

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El cap de setmana els futbolers se senten desemparats. Les competicions s’han aturat i amb aquestes la muntanya russa d’emocions que suposen els partits. Ja que no queda cap altre remei que esperar que tot passi, una bona opció és recordar els bons i mals moments d’aquest esport. Els aficionats del FC Barcelona poden ara disfrutar una excel·lent sèrie, Matchday, que pot veure’s gratuïtament a Rakuten TV i que està firmada per Producciones del Barrio, la productora de Jordi Évole, per la qual cosa l’elegància i el bon gust estan garantits.

  

 

Consta de vuit capítols centrats en moments determinats de la passada temporadaUn clásico del fútbol (l’enfrontaments de Lliga amb el Reial Madrid), Territorio enemigo (les semifinals de la Copa del Rei contra els blancs), La maldición (els quarts de final de la Champions contra el Manchester United), Los vecinos (el partit contra l’RCD Espanyol), Punto de partido (contra l’Atlètic de Madrid a la Lliga), Noche europea (la semifinal de Champions contra el Liverpool), 18 días de tormenta (la final de la Copa del Rei) i Un nuevo inicio (la preparació de la següent temporada).

El millor i el pitjor de la passada temporada

Tots estan narrats en la versió anglesa per John Malkovich i per Pere Arquillué en la catalana i la castellana. Els jugadors i tècnics s’expressen en la seva llengua materna amb la intenció que sigui el més internacional possible. Al primer capítol hi ha un pròleg a tall de resum que t’enganxa i que et fa venir ganes de veure’l amb moments de somriures i alegria i altres de llàgrimes i tristesa. Està explicat gairebé com una pel·lícula d’intriga i si no recordem el resultat concret de tal o tal altre partit, gairebé millor, així ens sorprendrà una mica.

La maneta de Piqué celebrava la golejada davant el Reial Madrid. / FC BARCELONA

Sempre mostra diferents punts de vista: la interpretació dels mitjans de comunicació, dels aficionats (des d’un invident fins a un noi el pare del qual és del United i la mare, del Barça), de persones més o menys pròximes (com l’assistent o el fotògraf d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA Jordi Cotrina compartint confidències fotogràfiques amb Ernesto Valverde) i la presència d’uns o altres jugadors en funció de cada partit: Piqué en el del United com a exjugador d’aquest equip, Valverde o Coutinho en el de l’Espanyol ja que tots dos van passar per les seves files, etcètera.

La desolació dels jugadors després de la derrota a Anfield. / MATCHDAY

El vestuari al descobert

El millor és poder endinsar-se en el vestuari i en les vides privades dels jugadors compartint la relació que mantenen entre ells o amb els seus fills. Poden escoltar-se algunes converses entre àrbitre i jugadors en ple partit, veure com treballen per recuperar-se de les lesions, recordar les imatges de quan començaven en aquest esport i eren uns nois, les arengues de Valverde en la mitja part, el sofriment en els partits dels seus familiars (els pares de Piqué o els disgustos de Shakira davant la televisió), descobrir l’origen humil de Malcom o la religiositat de Lenglet, les seves manies i supersticions, les bromes que es fan, etcètera. Fa l’efecte que estàs mirant pel forat del pany la seva vida diària i resulta molt entretingut i recomanable.

Shakira i el seu fill patint en el partit contra el Liverpool. / MATCHDAY

Un documental sobre l’etapa Guardiola

També a Rakuten TV, així com en Apple iTunes, Google Play Movies i Microsoft Store on line pot veure’s l’interessant documental Toca y pasa el balón (Take the ball pass the ball) per recordar l’època i la filosofia de Pep Guardiola com a entrenador i aquell equip que va meravellar el món, rememorar el seu enfrontament amb Mourinho, les Champions, el sextet... Els millors anys de la nostra vida.

  

 

La recreació de la vida de Messi 

Seguint en clau blaugrana, Messi: la película Messi: la película(no l’emet cap plataforma però pot veure’s a YouTube), dirigida per Álex de la Iglesia (també podria titular-se El día de la bestia) s’articula sobre tres eixos bàsics. El primer és una sèrie de converses en restaurants dividides en diversos grups: amics d’infància, professors d’escola, tècnics, futbolistes del Barça o periodistes, entre d’altres. El segon és la recreació amb actors de passatges concrets de la vida del futbolista: la seva infància a Rosario, els seus problemes de creixement o els seus primers dies a Barcelona. Tot això es complementa amb material d’arxiu com fotografies, vídeos casolans, entrevistes televisives i fragments de partits importants.

  

Notícies relacionades

 

Durant aquesta hora i mitja se succeeixen les anècdotes, com que era un pèssim jugador de videojocs com el FIFA-94, on sempre volia jugar amb la samarreta del Barça, la seva relació amb la seva àvia (a la qual dedica les seves dianes quan assenyala el cel amb els seus dits), que va ser qui més el va recolzar en els seus somnis futbolístics, o la rapidesa de la Federació de Futbol Argentina per inventar del no-res un partit amistós per aconseguir que Leo es comprometés a jugar amb ells i no amb Espanya. Tres bones opcions per continuar sentint intacta la passió pel Barça.

Álex de la Iglesia durant el rodatge de ‘Messi. La película’ / JORDI COTRINA