OBITUARI

Mor Kenny Rogers, mite de la música country

El cantant tenia 81 anys i va morir de «causes naturals», segons la seva família

52873942 60

52873942 60 / SUZANNE CORDEIRO (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Kenny Rogers, un dels mites més populars de la música country, ha mort aquest divendres a la nit als 81 per «causes naturals», segons ha informat en un comunicat la seva família, que farà un funeral íntim. A causa de la crisi mundial provocada pel coronavirus, el funeral amb amics i fans se celebrarà en una data posterior que s’anunciarà.

«La família Rogers anuncia amb tristesa que Kenny Rogers ha mort a les 22.25 a casa seva, en pau i envoltat de la seva família», afirma el text. L’intèrpret de ‘The Gambler’ va morir al seu domicili de Sandy Springs, a l’estat de Geòrgia, on rebia cures pal·liatives.

Sis dècades de carrera

Després d’una carrera de més de sis dècades, Rogers deixa una profunda empremta en la història de la música nord-americana. Entre els seus grans èxits hi ha ‘The Gambler’, ‘Lady’, ‘Islands In The Stream’ i ‘Through the Years’, cançons que el van convertir en un dels intèrprets de country més famosos fins i tot fora del seu país. Els seus temes van ser número 1 en 24 ocasions.

 Guanyador de nombrosos premis, entre aquests tres Grammy, va ser votat com el ‘Cantant Favorit de Tots els Temps’ en una enquesta conjunta feta per lectors d’‘USA Today’ i ‘People’.  

Notícies relacionades

L’últim concert del veterà cantant va tenir lloc el 25 d’octubre a Nashville (Tennessee, EUA) i va actuar al costat d’estrelles com  Dolly Parton en un tribut al seu llegat artístic.

Aquest colofó a la seva carrera va tancar una gira de comiat pels Estats Units amb un total de 18 concerts en què va compartir escenari amb altres artistes del gènere pop i country, entre aquests Little Big Town, Jamey Johnson, Elle King i Alison Krauss.