CONCURS MUSICAL

El Maria Canals llança #johitocoacasa

La iniciativa anima la gent a gravar-se tocant el piano i transmetre la seva passió per aquest instrument sense necessitat de ser un virtuós

zentauroepp52850306 icult200319125846

zentauroepp52850306 icult200319125846

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera

El Concurs Maria Canals Barcelona, una cita important amb el món del piano que havia de celebrar la 66a edició per aquestes dates –s’ha traslladat del 20 al 31 de juliol a causa del coronavirus- manté una de les seves activitats paral·leles: el concurs ‘online’ ‘Tu hi toques?’. Amb la seva etiqueta habitual #johitoco transformada en #johitocoacasa anima la gent que tingui un piano a expressar-se a través de la música i a compartir el seu entusiasme per aquest instrument. El més important, com diuen en l’esport, és participar.

Abans molts nens solien enviar els seus vídeos des de l’escola de música. Aquest any a causa de la crisi sanitària esperen rebre  més vídeos de gent de tot tipus que és a casa.  Si alguna cosa tenen ara és temps per practicar, i de lliçons ‘online’ no en falten.  

Per participar-hi n’hi ha prou amb asseure’s davant el teclat, inspirar-se i deixar-se portar amb una peça existent o inventada que es vulgui compartir. La gravació ha de ser breu i anar acompanyada d’una explicació prèvia de què significa o aporta la pràctica del piano al participant. En total el vídeo no ha de superar els tres minuts.

Concert al Palau

El  jurat premiarà amb un concert al piano de cua al Palau de la Música el guanyador o guanyadora. La seva valoració tindrà en compte tres aspectes: l’originalitat en l’explicació de la passió pel piano, el nombre de visites que aconsegueixi el vídeo i la manera com està editat i realitzat. Aquest any el concurs s’allarga fins al 15 de maig i, tenint en compte la quantitat de gent que és a casa seva, espera rebre una allau de propostes. 

Els responsables d’aquesta iniciativa recorden que l’objectiu no és demostrar el virtuosisme de l’intèrpret sinó mostrar què significa o què aporta als participants la pràctica del piano al món actual. 

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa del Concurs Internacional de Piano de Barcelona Maria Canals ha permès descobrir fans del piano molt diversos, alguns de molt coneguts pel públic com els actors Santi Millán, que va aprendre a tocar ‘Diamonds’ de Rihanna en dos mesos per poder-hi participar, i Bruno Oro.

Els vídeos s’han de penjar a ‘La galeria dels tocats’, que figura a la pàgina web del concurs mariacanals.org associada a un canal de Youtube https://www.youtube.com/channel/UCzOBPJCnSuz0y0FujzjC6SQ