CONSEQÜÈNCIES EN EL SECTOR CULTURAL

El Còmic Barcelona segueix endavant malgrat el coronavirus i es dona un mes per ajornar-lo

Davant de la pandèmia, la directora del saló, previst per al 8, 9 i 10 de maig, assegura que l'organització té «un pla B i un pla C»

zentauroepp52751197 el cartell de la 38a edici  del comic barcelona  el 12 de ma200312130818

zentauroepp52751197 el cartell de la 38a edici del comic barcelona el 12 de ma200312130818 / Pere Francesch

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Tenim pla B i pla C», «fins i tot pla Z», ha afegit aquest dijous Meritxell Puigdirectora del Còmic Barcelona, sobre l’amenaça d’ajornament o cancel·lació del saló a causa de la pandèmia del coronavirus. Queden poc menys de dos mesos per a la celebració, prevista per al 8, 9 i 10 de maig a Fira Montjuïc, i l’organització, ara per ara, manté les dates i es dona un termini d’un mes per decidir si segueix o no amb el pla A. «És un moment molt complicat, i cada minut que passa veiem que la situació és més difícil. Queden dos mesos i de moment seguim endavant i treballant. Però vetllarem per la seguretat de tothom i, si d'aquí a un mes veiem que la cosa no canvia o empitjora decidirem. Sabem que serà un mes molt dur i complicat però no volem ser alarmistes. Si cal ajornar o cancel·lar prendrem la decisió. Està tot previst i estem preparats», ha assegurat. 

Tot i que no han anunciat noms de convidats, sí que s’ha presentat un avanç del Còmic Barcelona comptant amb el pla A i Puig ha afirmat que pel que fa a «expositors, editorials i col·laboradors no hi ha hagut cap cancel·lació». Si es pogués celebrar el festival amb normalitat es manté la previsió de 112.000 visitants del 2019, amb un pressupost similar, al voltant d’un milió d’euros.  

Notícies relacionades

Puig i el seu equip han avançat algunes de les exposicions previstes. Una celebrarà els 50 anys de la publicació a Espanya de Mafalda, l’icònic personatge creat per Quino. Una altra mostra es farà eco del nou auge del còmic infantil i juvenil, que es repetirà els pròxims dos anys, amb 15 autors diferents en cada edició. I una tercera exposició estarà protagonitzada per ‘El vecino’, la sèrie de còmic del guionista Santiago García i el dibuixant Pepo Pérez, que Netflix ha convertit en sèrie televisiva, dirigida per Nacho Vigalondo.   

En la roda de premsa també s’ha revelat el cartell d’aquesta 38a edició del saló, obra de Belén Ortega, amb picades d’ullet a Barcelona, com un fons de trencadís gaudinià i la imatge invertida de les torres de Fira a la plaça d’Espanya, escenari habitual del festival, reflectida a la visera de del casc d’una astronauta.