Willy Toledo, absolt del delicte contra els sentiments religiosos

willy toledo juicio / periodico

1
Es llegeix en minuts
Vanesa Lorenzo

L’actor Willy Toledo ha sigut absolt dels delictes d’obstrucció a la Justícia i contra els sentiments religiosos en una sentència del jutjat Penal número 26 de Madrid, que el va jutjar per haver-se cagat en Déu i en la Verge al seu compte de Faceboock.

L’Associació d’Advocats Cristians el va denunciar per un delicte contra els sentiments catòlics i va demanar per a ell una multa de dotze mesos.

Toledo va declarar al judici que no va voler ofendre els catòlics, sinó fer una crítica política, tot i que a l’entrada de la vista va afirmar que continuaria cagant-se en la Verge.

La sentència fonamenta la seva absolució fent referència, entre d’altres, a la sentència de Sevilla que va absoldre les dones de la processó del ‘Cony insubmís’, així com la sentència del TEDH que va condemnar Rússia per la sentència contra les integrants del grup punk Pussy Riot.

Notícies relacionades

Segons l’advocat de l’actor, Endika Zulueta, l’absolució de Willy Toledo (així com la de César Strawerry) «són triomfs del dret a la llibertat de pensament i d’expressió».

«El pensament no delinqueix, i l’expressió escrita o verbal del pensament (tret que encoratgi a l’hostilitat violenta contra determinats col·lectius), no ha de ser delicte,en un país que s’entengui respectuós amb els drets fonamentals», va afegir confiant que en Willy «sigui l’última persona que s’asseu al banc a Espanya simplement per expressar el que pensa, i sigui un pas més per a la despenalització dels delictes religiosos i de la resta de les normes mordassa que continuen vigents al nostre país».