Willy Toledo, detingut a Madrid

L'actor madrileny serà portat demà a declarar davant del jutge per una denúncia per suposada vexació dels sentiments religiosos

20180912 epress willytoledodetencion / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

Willy Toledo ha sigut detingut aquest dimecres a Madrid. L’actor, sobre qui pesava una ordre de detenció, ho ha anunciat aquesta tarda en el seu perfil de Facebook: "Em detenen. Ens han fotut enlaire la festa. Anem cap allà. Polòniaaaa". L’intèrpret madrileny ha sigut detingut avui en execució de l’ordre dictada contra ell pel Jutjat d’Instrucció número 11 de Madrid per no acudir a declarar en dues ocasions per una denúncia per suposada vexació dels sentiments religiosos. L’actor serà portat demà dijous a les 10 hores davant del jutge perquè li prengui declaració després de les seves dues incompareixences. 

Segons informa Efe, l’actor ha sigut detingut a les 15.00 hores als voltants del seu domicili madrileny i, per tant, passarà la nit en dependències policials a l’espera d’acudir demà al jutjat. "Una persona passarà la nit en un calabós per no explicar a un jutge per què escriu que es caga en Déu. ¿Estem en època de la inquisició? A l’Espanya del segle XXI la llibertat d’expressió avui es tanca en un calabós", ha assenyalat el seu advocat.

Dilluns passat,Toledo va assenyalar en un missatge en el seu perfil de Facebook que portaria el seu acte de desobediència "fins a les últimes conseqüències"i que esperaria "pacíficament" els agents de seguretat de l’Estat, però que no s’entregaria. De fet, aquesta nit a les 23 hores l’actor havia convocat un acte per la llibertat d’expressió al madrileny teatre del Barrio. "Estaré tota la nit al teatre esperant que em vinguin a detenir. Per descomptat, ni jo ni les companyes assistents a l’acte oposarem la més mínima resistència a la detenció", va escriure l’actor. "No fa falta que enviïn la Legió; amb dos agents serà més que suficient o, en el seu defecte, enviïn la cabra: siguem animalistes i el tracte cap a ella serà més que exquisit", va afegir.

Segons han confirmat el seu advocat i el mateix teatre, l’acte anunciat per l’intèrpret es manté i està previst que s’instal·li a partir de les 23.30 hores un "micro obert" fins a la 1.00 de la matinada de dijous 13, "perquè el poble s’expressi amb la llibertat que l’Estat repressiu borbònic franquista ens nega", en paraules del seu advocat. "Convoquem el poble combatiu de Madriz a assistir i participar d’aquest acte de resistència davant la deriva neofeixista que està prenent el Regne d’Españita", va concloure Toledo en el seu missatge.

Comentaris de juliol del 2017

L’Associació Espanyola d’Advocats Cristians va denunciar davant la Fiscalia uns comentaris difosos per Willy Toledo a través de Facebook el juliol del 2017, que segons el parer d’aquesta organització vexaven els sentiments religiosos.

Notícies relacionades

En aquests comentaris l’actor qualificava d’"energúmena” una jutge de Sevilla que va decidir obrir judici oral a tres dones acusades d’un presumpte delicte contra els sentiments religiosos, per fer una processó amb una gran vagina, que van anomenar "la processó del cony insubmís".

"Jo em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i virginitat de la Verge Maria. Aquest país és una vergonya insuportable. Em pot el fàstic. Anaeu-vos-en a la merda. Visca el cony insubmís", va dir llavors l’actor en el seu perfil de Facebook.