QUÈ FER AVUI A BARCELONA

La màgia omple Badalona de fantasia i humor amb el Festival Memorial Li-Chang

L'il·lusionista i ventríloc Andreu Selvin representa avui 'La màgia dels llibres' i serà homenatjat divendres

En els pròxims dies podran disfrutar-se les habituals gales internacional i la solidària

selvin----horiz

selvin----horiz

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Si comencem parlant de Joan Forns i Jordana a més d’un li sonarà xinès, i no anirà desencaminat, ja que aquest era el veritable nom de Li-Chang, un entranyable mag badaloní que, influït pel popular Fu-Manxú, va decidir convertir-se en oriental per al seu espectacle. Es va passejar per tot el món amb els seus trucs i simpatia i va deixar una empremta indeleble a la seva ciutat que va posar el seu nom al Festival Internacional de Màgia que se celebra aquests dies i que ja ha arribat a la seva vintena edició.

Li-Chang era el nom artístic de Joan Forns i Jordana.

En aquest temps, el certamen ha aconseguit consolidar-se, convertir-se en un referent i atreure els prestidigitadors més importants tant nacionals com internacionals. Aquesta edició ja acumula uns quants dies en marxa i ara encara la seva recta final en la qual ens esperen noves i grans sorpreses. Justament avui tindrà lloc una de les actuacions estel·lars, es tracta del veterà mag i ventríloc Selvin, que més d’un haurà descobert ara gràcies a la reemissió de matinada a TV-3 dels seus programes amb el Màgic Andreu.

  

 

Llibres, jocs, ninots i màgia

La cita tindrà lloc a les 18 hores a la Biblioteca Pomar i en la mateixa oferirà el seu nou muntatge, La màgia dels llibres, que combina màgia i ventrilòquia recomanat per a nens a partir de 3 anys però també, per descomptat, per als seus pares. Es tracta d’una versió en petit format del seu popular Ninots màgics. Que ningú esperi quedar-se assegut mirant perquè requereix la participació del públic com a ajudant de l’il·lusionista però també per aprendre a fabricar i fer parlar els ninots i a crear uns màgics dibuixos que els nens podran practicar amb els seus pares.

Selvin ofereix l’espectacle ‘La màgia dels llibres’.

Aquest espectacle també s’ocupa de la literatura, els jocs educatius, la màgia aplicada als contes infantils i jocs creats pel mateix Andreu Selvin. El seu principal company és el gos Andreuet, que es guanya aviat la complicitat del públic ja que no només sap parlar i explicar acudits, també ha après del seu mestre i fa trucs de màgia com treure pilotes sense fi de la seva boca o endevinar imatges de menjar malgrat tenir els ulls embenats.

El Festival es va iniciar el passat dia 8 amb l’espectacle ‘Màgia i humor’. / JOSEP GARCIA

Els millors mags del món

L’altre gran acte dels pròxims dies és la Gala Internacional que se celebrarà durant tot el pròxim cap de setmana. En aquesta, també Selvin serà protagonista al rebre la menció honorífica en reconeixement pels seus 50 anys en la professió. Aquest espectacle s’oferirà divendres, dissabte i diumenge i comptarà amb la presència dels millors mags internacionals del moment que se citaran al Teatre Zorrilla.

La peruana Gisell serà una de les artistes de la Gala Internacional./JOSEP GARCIA /  

Entre aquests hi ha la peruana Gisell, especialista en manipulació i màgia argumentada; els portuguesos Tá Na Manga, amb un muntatge molt original i poètic amb un concert de baralla i piano a quatre mans; el mag Shezan que ens farà portarà a un món fantàstic per buscar el geni del llum; el finlandès Marko Karvo, que fa màgia amb aus i el sevillà Héctor Ruiz, que ens mostrarà un números de grans il·lusions que va representar a Las Vegas. I tots ells seran presentats pel madrileny Jaime Figueroa, un il·lusionista amb un punt pervers però sempre molt divertit.

Enric Magoo és el director del certamen i presentarà la Gala Solidària. JOSEP GARCIa /

Solidaritat i educació

Notícies relacionades

El Festival té també dedicat un dia a la solidaritat, una altra gran gala que tindrà lloc diumenge 1 de març a les 18 hores al Teatre Blas Infante. A les ordres d’Enric Magoo, director del certamen, actuaran els mags Guillem Bautista, Álvaro Cortes i Mag Alouette (tots dos de l’associació Magikart dedicada a la màgia jove i dinàmica), així com Daniel Sánchez (premi jove Li-Chang 2019). La jornada comptarà també amb la presència de l’escola Danzalona, que representarà coreografies inspirades en l’univers de Harry Potter. La recaptació que s’obtingui es destinarà a ajudar el Senegal, una de les zones més desfavorides del planeta.

L’associació Magikart ofereix màgia jove i molt dinàmica.

Un altre dels vessants del Memorial Li-Chang és el pedagògic per mitjà de diversos tallers perquè els petits aprenguin a convertir-se en aprenents de bruixot. Encara n’hi ha un en funcionament (el 25 de febrer i els dies 3, 10 i 17 de març, a les 17.30 hores al Centre de Recursos Pedagògics). El tema són els jocs de mans i com convertir-los en eines per millorar la comunicació, l’autonomia i la iniciativa personal. Els interessats ja poden afanyar-se, ja que les places són limitades. Unes jornades per descobrir que Badalona... és màgica!

XX Festival Internacional de Màgia Memorial Li-Chang

Lloc:  diversos locals de Badalona.

Horaris:  fins al 17 de març.

Preu:  en funció de l’espectacle.

Més informació:  ajuntament.badalona.cat