PREMIS DE HOLLYWOOD

Renée Zellweger dedica l'Oscar a la millor actriu a «Judy Garland, que no va rebre aquest premi en el seu moment»

La intèrpret es va imposar a Cynthia Erivo ('Harriet'), Scarlett Johansson ('Historia de un matrimonio'), Saoirse Ronan ('Mujercitas') i Chalirze Theron ('El escándalo').

zellweger / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Renée Zellweger es va coronar com la millor actriu protagonista pel seu paper com a Judy Garland a ‘Judy’ durant la 92a edició els Oscars.

«Judy no va rebre aquest premi en el seu moment, així que prendré aquest instant com una extensió de la celebració del seu llegat», va dir l’actriu al recollir el guardó, que el va dedicar als seus companys, família i, sobretot, a l’artista icònica del segle XX que Zellweger va encarnar.

Segon Oscar de l’actriu

L’actriu va aconseguir així el segon Oscar de la seva carrera, després del que va guanyar el 2004 per ‘Cold Mountain’.

El repte d’encarnar Garland no era fàcil, com ella mateixa va indicar en anteriors ocasions, ja que l’artista va ser reconeguda per una versatilitat que la va portar a ser nominada als Oscars (cine), Tony (teatre) i Grammy (música).

Però Zellweger, que encara molts recorden com la peculiar i caòtica Bridget Jones, va passar la prova amb nota i ha recollit aquesta temporada un Globus d’Or, un BAFTA i el premi del Sindicat d’Actors, a què se suma ara el premi de l’Acadèmia de Hollywood.

La intèrpret es va imposar a Cynthia Erivo (‘Harriet’), Scarlett Johansson (‘Historia de un matrimonio’), Saoirse Ronan (‘Mujercitas’) i Chalirze Theron (‘El escándalo’).

«Aquest últim any de converses celebrant Judy, a través de generacions i cultures, ha sigut un meravellós record que hi ha herois que ens uneixen», va assenyalar l’actriu abans d’animar a celebrar artistes que inspiren, alguns dels quals va esmentar, com Bob Dylan o Martin Scorsese, que es trobava entre el públic.

Una aturada en la seva carrera

Notícies relacionades

Zellweger ha parlat públicament de l’aturada que va haver de fer a la seva carrera quan es trobava a dalt de tot, fa gairebé una dècada, per «les males decisions» que l’estil de vida frenètic li va portar a prendre.

Però en la seva tornada ha guanyat pràcticament tots els premis possibles en la disciplina d’actuació. 

Temes:

Oscars