Premis Oscars

Brad Pitt va guanyar el seu primer Oscar com a actor per 'Érase una vez... en Hollywood'

Pitt va demanar que s'apreciï més la feina dels especialistes d'acció en el cine

brad pitt / periodico

1
Es llegeix en minuts

Brad Pitt va guanyar aquest diumenge l’Oscar a millor actor de repartiment pel seu paper en ‘Érase una vez... en Hollywood’, la primera estatueta que aconsegueix l’artista en les categories interpretatives dels premis de l’Acadèmia de Hollywood.

«Això és increïble, realment increïble», va assegurar Pitt, que va ser rebut amb un gran aplaudiment per part del públic. Pitt va dedicar el seu premi a «Quentin Jerome Tarantino» i va dir del cineasta que és «original i únic en la seva espècie».

«La indústria del cine seria un lloc molt més àrid sense tu», va afirmar. També es va acordar amb afecte del seu company en ‘Érase una vez... en Hollywood’ Leonardo DiCaprio i de la resta de repartiment.

Així mateix, Pitt va demanar que s’apreciï més la feina dels especialistes d’acció en el cine, una ocupació que va conèixer bé gràcies al seu rol en aquest llargmetratge. I, finalment, va dedicar l’Oscar als seus fills: «Els adoro». Pitt va derrotar en una categoria de gran nivell els també nominats Tom Hanks (‘Un amigo extraordinario’), Anthony Hopkins (‘Los dos papas’), Al Pacino (‘El irlandés’) i Joe Pesci (‘El irlandés’).

Notícies relacionades

Abans de la seva victòria, Pitt ja comptava amb un Oscar a la seva vitrina però va anar a la millor pel·lícula per ser un dels productors de ‘12 anys d'esclavitud’ (2013). De les sis vegades, sense comptar la d’aquest any, en les quals havia sigut candidat a l’Oscar, tres van ser com a actor i en cap es va emportar l’estatueta: ‘Doce monos’ (1995), ‘El curiós cas de Benjamin Button’ (2008) i ‘Moneyball’ (2011).

Les altres dues opcions van ser també com a productor en la categoria de millor cinta: ‘Moneyball’ i ‘La gran apuesta’ (2015). El triomf de Pitt en aquests Oscars estava cantat després que hagués arrasat en la temporada de premis de Hollywood: va ser nomenat millor actor de repartiment als Globus d’Or, els Bafta i els premis del Sindicat d’Actors SAG. I, a més, Pitt ha sigut una de les grans sensacions prèvies als Oscars, ja que s’ha agradat (i ha fet disfrutar tothom) amb uns discursos d’agraïment plens de gràcia i enginy.

Temes:

Brad Pitt Oscars