MÚSICA A L'AUDITORI MODERNISTA

Concert de Sant Esteve, una festa al Palau

En el tradicional recital nadalenc de l'Orfeó Català s'estrenaran quatre obres

zentauroepp51493679 icult concierto de sant esteve 2018 palau de la musica foto 191224141655

zentauroepp51493679 icult concierto de sant esteve 2018 palau de la musica foto 191224141655 / A BOFILL

1
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

El 26 de desembre el Palau de la Música Catalana acollirà, un any més, el seu tradicional Concert de Sant Esteve, una festa musical que es convoca des de 1913 i que reuneix tots els cors que formen part de la gran família de l’Orfeó Català. En aquesta ocasió, a més, s’anuncia l’estrena de quatre noves composicions, ‘Cant dels joves’, de Carles Prat; ‘Inventar el naixement’, de Joan Magrané amb lletra de Blanca Llum Vidal; ‘Camí de Nadal’, de Marian Màrquez, i ‘Una estrella cau al prat’ de Josep Vila i Casañas.

Segons informa l’auditori modernista, el programa, sota la direcció artística de Simon Halsey (director artístic dels cors de l’Orfeó i assessor artístic del Palau), també inclourà el Poema èpic de Nadal de Marc Timón estrenat l’any passat, ara en una nova instrumentació.

Contingut nadalenc

Com cada any, el Concert de Sant Esteve tindrà un contingut bàsicament nadalenc i les nadales seran l’estrella d’un programa que torna amb les localitats esgotades fa setmanes i que serà retransmès en directe –19h– per TV-3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música; el Canal 33 ho farà en diferit, a les 00.15.

Notícies relacionades

A més de les obres abans citades, s’interpretaran obres de Manuel Oltra, Antoni Nicolau, Arvo Pärt, Bob Chilcott, György Orbán i Johann Sebastian Bach. Com a temàtica, moltes de les nadales i cançons seleccionades narren el camí cap a Betlem i aixecaran el teló tots els cors de l’Orfeó sumant més de 300 cantaires a dalt de l’escenari sota la direcció de Xavier Puig, director principal del Cor de Cambra del Palau, un altre dels protagonistes de la vetllada.

Al podi també hi haurà Pablo Larraz (director principal de l’Orfeó Català) i Simon Halsey. Cap al final de vetllada, no podran faltar dos emotius moments que arribaran amb la interpretació d’‘El cant de la senyera’, que és l’himne de l’Orfeó (amb lletra de Joan Maragall i música de Lluís Millet), i ‘Els segadors’, obra amb què solemnement s’acomiadarà el concert.