INDÚSTRIA EDITORIAL

El grup Bertelsmann completa la compra de Penguin Random House per 675 milions d'euros

El consorci alemany compra les accions del seu soci, Pearson, i aconsegueix el 100% de participació

zentauroepp51425858 icult191218133409

zentauroepp51425858 icult191218133409

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consorci alemany Bertelsmann, empresa de comunicació, serveis i educació, ha anunciat l’adquisició total del grup editorial Penguin Random House, que va néixer el 2013 de la fusió dels seus grups editorials Bertelsmann i Pearson, al comprar el 25% de les accions al seu soci fins al moment. El nom unificat de les activitats editorials de Bertelsmann procedeix de l’editorial nord-americana Random House, adquirida el 1998, i sota aquesta denominació ha actuat així a tot el món. El britànic Pearson, al seu torn, era propietari de l’editorial Penguin.

Notícies relacionades

El preu de l’actual operació ha sigut de 675 milions d’euros i converteix Bertelsmann en la propietària única del grup editorial més gran del món, que, a més, opera a 50 països. El conseller delegat de Bertelsmann, Thomas Rabe, ha qualificat l’operació de fita en la història de la companyia i a més ha fet un especial recalcament en el mercat del llibre en espanyol. «El grup editorial ha continuat ampliant la seva presència global en mercats importants amb altres adquisicions, com ara Alfaguara i Salamandra a Llatinoamèrica i Espanya. Passarem a ser propietaris únics del grup editorial més gran del món, tota una referència per la seva diversitat creativa, el seu poder de màrqueting global i la seva força econòmica», ha dit, i ha afegit que aquesta transacció podrà augmentar en uns 70 milions anuals els 3.400 milions d’euros de la seva facturació total el 2018.

El 2018, Penguim Random House va col·locar 481 títols en les llistes dels més venuts de ‘The New York Times’, 69 d’aquests, en el primer lloc. Respecte al grup Bertelsmann, que l’engloba, la seva corporació inclou, a més, el grup de televisió RTL, l’editorial de revistes Gruner + Jahr, l’empresa de música BMG, el proveïdor de serveis Arvato, Bertelsmann Printing, Bertelsmann Education i la xarxa internacional de capital de risc Bertelsmann Investiments, amb un volum total de negoci de 17.700 milions d’euros.