Barcelona Dibuixa: la gran festa de la pintura per a tots els públics

Avui més de 40 centres organitzen tallers per tota la ciutat que seran coordinats per artistes

Podrem treballar amb sorra, fer un autoretrat o pintar les fotos de la 'movida' madrilenya

04 manu-ripoll

04 manu-ripoll

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Barcelona és una ciutat que té una especial debilitat per les arts i que intenta transmetre aquesta afició als seus habitants. Una d’aquestes és la pintura, que aconsegueix unir grans i petits, ja que fins i tot poden compartir aquesta activitat. I és que avui se celebra una festa molt especial en què mig centenar d’artistes es reparteixen per diversos espais per ajudar-nos a explorar les possibilitats que hi ha en un llapis i un simple full de paper a Barcelona Dibuixa. A continuació enumerarem totes les propostes que poden disfrutar-se durant aquest dia.

Els dibuixos més originals

Al Museu Picasso ens ensenyaran a pintar l’invisible, dibuixar ones de sorra amb pèndols, transformar-nos mitjançant màscares, fer un fris històric relacionat amb el pintor imatge per imatge, dibuixar un relat d’amor, respondre als interrogants de la seva obra o el paisatge de les paraules. A prop es pot participar en un taller per reflexionar sobre com cuidar el món (carrer de l’Allada-Vermell), donar vida a animals fantàstics (Casal Pou de la Figuera), fer un mural sobre el que s’amaga sota les arrels (Jardins del Pou de la Figuera), crear a partir de les rajoles clàssiques de Barcelona (passeig del Born), fer una pel·lícula a partir de materials reciclats (Blueproject Foundation), inventar un retrat i una història (Espai Barra de Ferro) o convertir les lletres en personatges (Centre del Born).

Al Museu Picasso ens ensenyaran a pintar amb sorra. / AJUNTAMENT BCN

A La Fundació Foto Colectània, en honor a la seva exposició actual sobre fotos de la ‘movida’ madrilenya, ens ensenyaran a acolorir imatges en blanc i negre d’aquella època; al Museu de la Xocolata, a dibuixar la nostra ciutat i els seus edificis; al Museu Etnològic farem formes entrellaçades; al Museu Frederic Marés farem la silueta d’una escultura lliurement i al Museu d’Història jugarem a transformar la plaça del Rei i la Barceloneta.

Foto Colectània proposa acolorir fotos de la ‘movida’ madrilenya. / WILLY ROJAS

De Fabra i Coats al Fòrum

A la Fàbrica de Fabra i Coats ens proposen acostar el riu Besós als veïns, convertir els nostres dibuixos en una pel·lícula amb banda sonora del Taller de Músics de Sant Andreu o iniciar-nos en l’art urbà, mentre que al Centre Cívic del barri pintarem monstres fantàstics. A la zona pròxima al MACBA farem una vinyeta amb una frase important (Associació Diàlegs de Dona), ens retratarem a nosaltres mateixos o als nostres éssers estimats (Casal dels Infants), construirem paisatges de textures des dels records (Atrío del MACBA), crearem un còmic per salvar el mar del plàstic (Museu Marítim) i inventarem el nostre propi emoji (Palau de la Virreina).

Una de les propostes consisteix en un retrat o un autoretrat. / AJUNTAMENT BCN

Ara ens desplaçarem a la zona pròxima al Fòrum, on pintarem la ciutat dels insectes (Casal Besòs), sobre la nostra pròpia pell (Centri Cívic Besós), animals a partir de residus (Comissió Besòs-Maresme), éssers microscòpics i les formes de la naturalesa (totes dues, al Museu de Ciències Naturals). Al Museu del Disseny aprendrem què són els hipergràfics (cal·ligrafia i escultura egípcia o emojis), el Museu de la Música ens ensenyarà a dissenyar partitures, a la Farinera del Clot s’ocuparan de l’agulla i el fil i a Can Felipa a practicar amb les rutines gràfiques.

Al Museu d’Arqueologia farem un mural amb un artista urbà. / AJUNTAMENT BCN

La zona dels teatres i els museus

La nostra última destinació seran els voltants de Montjuïc. Al castell farem un mural col·lectiu amb capses de cartró pintades, la Fundació Miró ens proposarà omplir el pati amb un univers de llunes, sols i estrelles, a l’Institut del Teatre es farà un estampat per a un vestuari teatral, el Lliure opta per ensenyar-nos a crear bestioles que viatgen per l’aire i estrelles que il·luminen racons inesperats, el Mercat de les Flors ens descobrirà la dansa, el gest, l’espai i la composició mitjançant un taller, al Museu d’Arqueologia col·laborarem amb un artista urbà en un mural gegantí, al d’Etnològia ens faran traslladar un objecte d’una altra cultura a la nostra vida quotidiana i al Nacional d’Art ens ensenyaran a descobrir els secrets del quadre La batalla de Tetuan, de Fortuny. Aquest diumenge ningú pot quedar-se a casa, bé sigui dibuixant o descobrint altres cultures.

Notícies relacionades

  

 

BCN Dibuixa

Lloc:  diversos llocs de la ciutat.

Horaris:  avui durant tot el dia.

Preu:  entrada lliure.

Més informació: