ESTRENA MUNDIAL A BARCELONA

Messi, el nou crac del Cirque du Soleil

L'espectacle que la companyia de circ de Mont-real dedica al geni del Barça s'estrena el dijous 10 d'octubre al Parc del Fòrum unint acrobàcia, dansa i futbol

zentauroepp50208410 barcelona 03 10 2019  icult   pase de gr ficos espect culo m191003170038

zentauroepp50208410 barcelona 03 10 2019 icult pase de gr ficos espect culo m191003170038

2
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

Lionel Messi, més aviat els valors esportius que representa l’astre del FC Barcelona, inspira el nou espectacle del Cirque du Soleil, que a partir del dijous 10 d’octubre ocuparà una gegantina nau rectangular de 65 metres de llarg per 60 d’ample i 17 metres d’altura ubicada al Parc del Fòrum. «No es tracta tant d’una biografia de Messi, àmpliament coneguda pels seus fans, sinó d’una exploració del seu talent i les seves habilitats, que l’han convertit en llegenda viva de l’esport», va explicar aquest dijous Mukhtar O. S. Mukhtar, director de 'Messi10 by Cirque du Soleil', en la presentació de l’espectacle, del qual es van mostrar tres dels seus 20 números: una sofisticada combinació d’acrobàcies, dansa i futbol 'freestyle' en un entorn 'high tech', molt en la línia del que es pot esperar de la prestigiosa companyia de circ canadenc.

«Fins ara, havíem fet espectacles basats en musicals o en pel·lícules, o en estrelles de la música com Michael Jackson o els Beatles, però mai cap de relacionat amb l’esport, ni per descomptat, amb el futbol», va explicar Charles Jordon, productor executiu del Cirque du Soleil. L’espectacle, que s’estrenarà mundialment a Barcelona després de més de dos anys de dura preparació a Mont-real, pretén «unir la cultura del futbol amb la màgia del circ», segons Mukhtar, dirigint-se a tota mena de públic l’interessi el futbol o no, sigui fan o no de Messi. «És un espectacle basat en els valors universals de l’esport perquè puguis treure aquell 10 que portes dins per aconseguir tot el que et proposis».

Dimensions colossals

Notícies relacionades

'Messi10 by Cirque du Soleil' no té lloc en un envelat tradicional, sinó en un innovador espai rectangular (de color blanc) amb capacitat per a 3.100 espectadors que, d’alguna manera, reimagina un estadi de futbol. La  instal·lació és de dimensions colossals, amb materials arribats per mar en 23 contenidors des de la seu del Cirque du Soleil a Mont-real. I més enllà del discurs inspirador o de l’exaltació dels bons valors, el xou promet electritzants números d’acrobàcia i dansa basats en característiques del millor jugador del món, com el driblatge, la velocitat, la fortalesa o el coratge.

El mateix Messi ha col·laborat en el muntatge –de dues parts de 45 minuts i descans, per descomptat– participant en l’elaboració del guió i apareixent, en imatges rodades per a l’ocasió, en les al·lucinants pantalles de LED, d’11 metres de llarg i per 2,5 d’altura, que emboliquen el megaescenari.