ESTRENES DE CINE DE LA SETMANA

Deu aterridores adaptacions de les novel·les de Stephen King

Amb motiu de l'estrena d''It: Capítulo 2', recordem algunes de les pel·lícules (i sèries) sorgides de la ment del prolífic escriptor nord-americà

themiststill2007laurieholdenthomasjaneandnathangamblephotofesth2017

themiststill2007laurieholdenthomasjaneandnathangamblephotofesth2017

2
Es llegeix en minuts
Quim Casas

'Carrie' (1976)

Festival de poders telequinèsics, 'bullying' escolar, la reina de la festa banyada en sang i la mare fanàtica enfilada a la paret amb ganivets i forquilles. Brian De Palma va portar King al seu terreny i el resultat és guanyador.

'El resplandor' (1980)

Al novel·lista no li va agradar gens l’adaptació que va fer Stanley Kubrick del seu relat laberíntic, insà i dement ambientat a l’hotel Overlook, però ¿com podem oblidar Jack Nicholson amb la destral i les bessones al passadís?

'Creepshow' (1982)

Cinc històries de terror (zombis, paneroles, meteorits, criatures ancestrals) escrites per King com a homenatge als còmics EC dels anys 50. George A. Romero les va convertir en pel·lícula i Bernie Wrightson les va portar al còmic.

'Cujo' (1983)

Un film molt pràctic de sèrie B en què Lewis Teague condensa les més de 300 pàgines del llibre de King. Terror psicològic, familiar i animal: un ratpenat mossega un bonàs Santbernat i el converteix en un gos assassí.

'Christine' (1983)

No és la millor pel·lícula de John Carpenter. Tampoc és una de les històries més inspirades de l’escriptor, però després de l’amenaça d’un gos, res millor que la presència d’un Plymouth Fury model del 1958 amb endimoniada vida pròpia.

'La zona morta' (1983)

Cap director important del cine de terror dels anys 70 i 80 es va resistir a la màgia de King. David Cronenberg va convertir la seva novel·la sobre un individu amb poders extrasensorials en una freda disquisició entorn del mal.

'La rebelión de las máquinas’ (1986)

King va debutar com a director amb aquesta pel·lícula meitat comèdia meitat terror: les màquines que es rebel·len a causa de la influència d’un cometa. El seu èxit molt escàs va propiciar que mai més s’hagi tornat a posar darrere la càmera.

'Misery' (1990)

Els creadors de 'La princesa promesa', el director Rob Reiner i el guionista William Goldman, adapten aquesta història de terror íntim i psicològic que reflexiona sobre la relació entre el creador literari i els seus obsessius fans.

'La boira' (2007)

Notícies relacionades

Després d’adaptar dues novel·les no terrorífiques de King en 'Cadena perpètua' i 'La milla verde', Frank Darabont es va submergir en els malsons més recòndits de l’escriptor. Importa més l’atmosfera que el que s'amaga darrere la boira del títol.

'Castle rock' (2018)

Un puzle narratiu en format de minisèrie televisiva en què el seguidor de l’obra de King reconeixerà multitud de referències a alguns dels seus llibres. Immersió absoluta en l’univers de l’autor produïda per J. J. Abrams.