VIOLÈNCIA EN EL RAP FRANCÈS

Tres ferits en l'atac a un rodatge del polèmic raper francès Booba

Uns quinze individus van irrompre amb armes de foc i bats de beisbol i van agredir membres de l'equip

Les sospites recauen en els seguidors de Kaaris, raper i enemic declarat de l'artista

booba-kaaris-1533214967065

booba-kaaris-1533214967065 / DOMINIQUE FAGET

2
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

El raper francès Booba s’ha tornat a veure esquitxat per un episodi violent. Uns quinze individus armats amb bats de beisbol i armes de foc van irrompre a bord de cinc cotxes dimarts a la nit a Aulnay sous Bois, a la perifèria de París, mentre es rodava el videoclip d’un tema de l’últim àlbum del famós artista. Almenys tres persones van resultar ferides però cap corre perill.

Després d’haver passat la tarda gravant els plans del videoclip del tema ‘Glaive’ del seu últim disc, publicat a començaments d’agost, el raper se’n va anar poc després de les dotze de la nit. Booba havia deixat el lloc del rodatge, en una zona industrial de la localitat situada a Seine Saint Denis, quan es van produir les agressions.

Chris Macari, director del clip, i un tècnic van rebre unes quantes puntades de peu, cops de puny i cops de bat. Una tercera persona, de 36 anys, va rebre quatre impactes de bala a la cama i va haver de ser hospitalitzada, tot i que el seu estat no és greu. Els sospitosos van fugir abans de l’arribada de la policia i la fiscalia de Bobigny ha decidit obrir una investigació per aclarir els fets.

De moment, no hi ha cap pista sobre els autors de l’atac. A més d’obtenir el testimoni dels que van presenciar l’escena, els investigadors es pregunten per què es va triar aquest lloc per situar el clip ja que està a uns quants quilòmetres de Sevran, feu del raper Kaaris, enemic declarat de Booba. Tots dos van protagonitzar un sonat esbronc l’agost del 2018 en ple aeroport parisenc d’Orly davant de la mirada atònita dels viatgers.

Les imatges de la baralla van girar en bucle en mitjans i xarxes socials i els dos van ser condemnats per la justícia a 18 mesos de presó i 50.000 euros de multa després d’haver passat tres setmanes en detenció provisional. Des d’aleshores no han deixat de desafiar-se.

Pocs mesos després es van citar a Basilea (Suïssa) el 30 de novembre del 2019 per ajustar comptes en un combat d’arts marcials però les autoritats suïsses han cancel·lat l’autorització donada inicialment. El pugilat s’havia de celebrar en una pista octogonal d’una gran sala amb capacitat de fins a 9.000 persones

La hipòtesi de la provocació

Notícies relacionades

No és descartable la hipòtesi que els seguidors de Kaaris hagin interpretat com una provocació elegir aquest sector de Seine Saint Denis per rodar un clip de Booba, que ha reaccionat aquest dimecres a l’atac penjant un missatge de vídeo en el seu compte d’Instagram, on té 4,2 milions de seguidors. Se’l veu amb els ulls com plats davant d’una pantalla de televisió i esmenta l’atac i al seu enemic Kaaris.

Booba, de 42 anys, viu a Florida. Del seu anterior àlbum, titulat 'Trône', va vendre 300.000 exemplars i tots els seus concerts se celebren sota fortes mesures de seguretat.