Per unanimitat

Katy Perry és condemnada per copiar una cançó de rap cristià en 'Dark horse'

Un tribunal de Los Angeles considera que va plagiar un tema a Marcus Gray, que la va denunciar el 2014

katy-perry

katy-perry

1
Es llegeix en minuts
Efe

La cantant nord-americana Katy Perry ha sigut condemnada per un jurat de Los Angeles (EUA) per haver copiat una cançó de rap cristià per al seu exitós tema 'Dark horse', segons ha informat el mitjà especialitzat 'The Hollywood Reporter'.

Marcus Gray, que sota l’àlies Flame s’ha especialitzat en el rap de temàtica cristiana, va denunciar el 2014 Perry i el seu equip creatiu per presumptament haver plagiat el seu tema 'Joyful noise'.

Aquesta cançó, inclosa en el disc 'Our world: Redeemed' (2008) de Flame, té un ritme i una base molt similars a l’èxit de Perry 'Dark horse', tant que el raper nord-americà va decidir portar aquesta estrella del pop i el seu equip davant dels tribunals.

'Dark horse', que va formar part del disc 'Prism' (2013) i que va comptar amb Juice J com convidat, és un dels grans èxits de la carrera de Perry i el seu videoclip, inspirat enl’antic Egipte, acumula més de 2.600 milions de reproduccions a Youtube.

A més, 'Dark horse' va ser un dels plats forts de l’espectacle de Perry en l’intermedi del 2015 de la Super Bowl, la gran final de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL), que és un dels esdeveniments mediàtics més importants cada any a nivell mundial.

Decisió unànime

En la gestació de 'Dark horse' van participar, entre d’altres, els famosos productors musicals Dr. Luke i Max Martin.

Tant Perry com la resta de músics, compositors i productors involucrats en la creació de 'Dark horse' van assegurar en el judici que mai havien escoltat la cançó 'Joyful noise' de Flame.

La decisió sobre aquest cas va arribar de manera unànime per part del jurat després d’un judici que va durar una setmana.

Notícies relacionades

'The Hollywood Reporter' va ressaltar que hi va haver alguns moments curiosos durant el judici, ja que quan l’equip de so que havia de reproduir 'Dark horse' per al jurat no va funcionar correctament, la mateixa Katy Perry es va oferir a cantar-la en directe enmig del tribunal.

A banda de la seva triomfal carrera al món del pop, Perry ha destacat a la televisió pel seu rol com a jurat en el concurs ‘American Idol’. 

Temes:

Katy Perry