QUÈ FER AVUI A BARCELONA

El Poble Espanyol dedica les tardes dels dissabtes a 'Màgia Junior ¡A la fresca!'

La parella Brando i Silvana ofereix trucs senzills i simpàtics que entusiasmen els més petits

L'espectacle es representa a la zona del pícnic, un dels racons més frescos del recinte

thumbnail

thumbnail

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Als nens els encanta la màgia. Això de fer que apareguin i desapareguin objectes per sorpresa els fascina fins al punt que molts intenten imitar-ho amb les clàssiques caixes infantils que els expliquen la manera de fer trucs fàcilment. En aquests dies de calor sufocant, una bona idea és acudir al Poble Espanyol i dirigir-se al nord cap a la zona de pícnic, més fresqueta, per disfrutar amb els petits de Màgia Junior ¡A la fresca!

Se celebra durant aquests dos mesos cada dissabte a les 18 hores (excepte el 20 de juliol i el 3 d’agost) i està recomanat a partir dels 4 anys. S’obren les portes una hora abans i es recomana acudir amb temps perquè les cadires no estan numerades i els primers ocupen els millors llocs. La majoria dels dies podrem descobrirBrando i Silvana, una veterana parella molt simpàtica que té un do especial per tractar amb els nens i aconsegueixen sempre la seva complicitat. Tots dos porten vestit i barret de color vermell i negre.

El mag Brando és el primer que utilitza la caixa de màgia. / ÓSCAR DÍAZ

Un duel entre dos mags

L’espectacle se centra en el duel per la caixa de màgia. N’han d’extraure diversos objectes i competeixen per fer el truc més insòlit. Brando és el primer en actuar i, després de jugar amb un mocador vermell que apareix dins d’una bossa i una boleta que va i ve, aconsegueix endevinar la carta que ha triat un espectador amb l’ajuda d’una trampa per a ratolins. Silvana s’espera al racó fins que no pot més i s’enfronten. Ella amb una serra, i ell... amb un cogombre. Més val que la deixi guanyar.

Els dos mags s’enfronten en un duel molt desigual. / M. ALEJO

Silvana treu sense parar monedes d’un mocador, però la seva especialitat són els cèrcols. Tres cercles daurats que deixa en mans del públic perquè els revisi. Més tard els enllaçarà i separarà diverses vegades per fer un bon espectacle d’il·lusió. Els dos mags es tornen a unir per lligar dos adults amb una corda que, encara que la tallin, sembla que encara estigui lligada.

La prestidigitadora és una experta manejant els cèrcols. / M. ALEJO

Es guarden el millor per al final

Els nusos, el mocador, les cordes i les boles centren gran part d’aquest muntatge, que arriba al moment més espectacular en la part final. Un globus inflat conté una increïble predicció i alguns nens col·laboren amb la maga, que utilitza una bossa amb uns mocadors juganers que mai se sap si estaran a dins o no, ni com estaran lligats.

Silvana utilitza uns mocadors màgics amb l’ajuda d’un nen. / M. ALEJO

Notícies relacionades

Unes cartes gegants seran els protagonistes del tram final, igual que la guillotina horitzontal situada sobre una taula en què s’ha d’estirar un voluntari (per precaució, aquí solen triar un adult). El número final consta de tres vasos i una boleta, com si fossin trilers, però ¡atenció! Les boles es poden anar multiplicant i de dins dels recipients poden aparèixer tota mena d’objectes. La canalla marxa del lloc amb un somriure als llavis però abans de sortir del recinte es pot fer una foto amb els artistes. Brando és molt divertit, però Silvana és més còmplice, més gamberra i fa que els nens s’hi identifiquin més.

Al final de l’espectacle, els nens es poden fer una foto amb ells. / ÓSCAR DÍAZ 

Altres activitats al recinte

Altres dissabtes, l’encarregat de conduir aquestes sessions és el mag Ramò, un il·lusionista còmic i showman que fa els seus números aplicant sempre l’humor i el dinamisme. I a l’acabar, podem fer un volt pel Poble Espanyol, els petits es poden llançar pelstobogans gegants i visitar les reproduccions de diverses ciutats. I una recomanació especial: cal visitar l’audiovisual Festa, un muntatge sobre les festes populars, que van dels Sanfermines a la Patum o els castellers. El curtmetratge, que es projecta cada 15 minuts aproximadament, no està malament, però la sala és una passada, amb sofàs a terra adaptables al cos i, el millor de tot, l’aire condicionat al màxim. Fa una fresqueta que fa venir ganes de repetir més d’un cop... Una manera divertida i entretinguda per passar una tarda de dissabte en família.

El mag Ramò és l’altre protagonista d’algunes d’aquestes tardes d’il·lusió.

Màgia Junior ¡A la fresca!

Lloc:  Poble Espanyol (avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 13).

Horaris:  dissabtes de juliol i agost, a les 18 hores.

Preu:  de 9 a 12 euros.

Més informació:  www.poble-espanyol.com