TENIA 92 ANYS

Mor l'arquitecte César Pelli, autor de les Torres Petronas

A Espanya, va dissenyar la Torre Iberdrola de Bilbao i la Torre Pelli de Sevilla

cesar-pelli

cesar-pelli

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’arquitecte argentí César Pelli, autor de les Torres Petronas de Kuala Lumpur (Malàisia) i del World Financial Center de Nova York (EUA), entre altres construccions de renom, va morir aquest dijous als 92 anys, segons ha confirmat Juan Manzur, governador de Tucumán (al nord de l’Argentina), província natal del difunt.

Nascut el 1926, Pelli es va convertir en un arquitecte de prestigi internacional i va deixar la seva empremta en diversos gratacels i edificis de tot el món, cosa que el va portar a la consecució de més de 300 premis d’excel·lència en disseny.

Un dels seus principals treballs són les Torres Petronas, que amb les seves 88 plantes i 455 metres d’altura van ostentar el títold’edificis més alts del món des de 1998 fins al 2003.

Carrera als Estats Units

Llicenciat en Arquitectura per la Universitat de Tucumán, va desenvolupar gran part de la seva carrera als Estats Units, on va fundar el 1977 l’empresa Cesar Pelli & Associates –actualment denominada Pelli Clarke Pelli Architects–, i es va convertir en degà de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat de Yale, a l’estat de Connecticut.

Entre els diversos guardons que l’argentí va aconseguir destaca la Medalla d’Or de l’Institut Americà d’Arquitectes que va aconseguir el 1995 per la seva distingida trajectòria.

A més de les Torres Petronas, Pelli va ser l’arquitecte darrere del World Financial Center de Nova York, la Torre Iberdrola de Bilbao i la Torre Pelli de Sevilla, totes dues a Espanya, la Gran Torre Santiago a la capital xilena o la Torre YPF de Buenos Aires.

Dol a l’Argentina

El governador de Tucumán, Juan Manzur, va expressar a Twitter les seves condolences per la mort de Pelli i va lamentar la seva pèrdua.

Notícies relacionades

“La trajectòria mundial de l’arquitecte Pelli ha sigut un orgull no només per als tucumans, sinó també per a tots els argentins. Un fill d’aquesta terra que va transcendir per la qualitat i monumentalitat de les seves obres i per la seva enorme capacitat de treball”, va afirmar Manzur.

Així mateix, el president provisional del Senat argentí, Federico Pinedo, va afirmar que la mort de Pelli és una “gran pèrdua” per la seva “visió de grandesa, confiança en la creativitat pròpia, esforç i treball, originalitat i geni, bellesa i utilitat”.

Temes:

Arquitectura