"homenatge al reggaeton"

'Con altura', de Rosalía, puja fins als 500 milions a Youtube

La cançó, amb J Balvin i El Guincho, ha arribat a aquesta xifra en poc més de tres mesos

EAG08  LAS VEGAS  ESTADOS UNIDOS   14 11 2018 - La cantante espanola Rosalia posa hoy durante el YouTube Music  Latin Music Press Brunch in Las Vegas  Nevada  EE  UU    Rosalia se prepara para asistir a los Premios Grammy Latinos manana con cinco nominaciones  EFE  Eugene Garcia

EAG08 LAS VEGAS ESTADOS UNIDOS 14 11 2018 - La cantante espanola Rosalia posa hoy durante el YouTube Music Latin Music Press Brunch in Las Vegas Nevada EE UU Rosalia se prepara para asistir a los Premios Grammy Latinos manana con cinco nominaciones EFE Eugene Garcia / EUGENE GARCIA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Rosalía ha aconseguit una nova fita. Aquesta vegada gràcies a 'Con altura', la cançó en col·laboració amb el colombià J Balvin i el productor canari El Guincho. Aquest tema "homenatge al reggaeton" ha superat els 500 milions de reproduccions a Youtube en poc més de tres mesos. La cançó es va publicar a finals de març abans d’iniciar la seva gira mundial.  

Així, l’artista catalana lidera l’empenta de la música en castellà des del podi dels vídeos musicals més reproduïts a Youtube, on vuit de les cançons més reproduïdes són en aquest idioma. 'Con altura' se situa en la tercera posició del portal de vídeos i acumula gairebé 500 milions de visites, dels quals gairebé 47 milions de reproduccions es van produir només la setmana passada.

A Rosalía l’acompanyen la cantant Camila Cabello (nascuda a Cuba) amb Shawn Mendes ('Señorita'), així com els èxits d’artistes com Jhay Cortez, J Balvin, Bad Bunny, Daddy Yankee, Sebastián Yatra, Pedro Capó, Manuel Turizo o Maluma.

Si bé en la setmana entre el 28 de juny i el 4 de juliol la catalana es va acontentar amb el bronze, amb prou feines dues setmanes abans 'Con altura' va ser el vídeo musical més vist del portal, un fenomen, el de la música en castellà, que, per exemple, 'The New York Times' ha definit com una "onada global".

Notícies relacionades

"La música espanyola està passant per un moment molt bonic en què per a artistes com jo, que soc de Barcelona, és una benedicció poder compartir la meva música amb tantíssima gent a tot el món", detalla Rosalía en una entrevista amb el mitjà.

'Con altura', a més, compta amb 155 milions de reproduccions a Spotify i va ser seleccionada a finals de maig com una de les 10 millors cançons des de començament d’any. La setmana passada, la cantant va publicar dues noves cançons en plataformes digitals per sorpresa: 'Dio$ No$ libre del dinero’ i 'Milionària'. Aquest últim té com a grans peculiaritats el seu ritme de rumba i que la lletra és en català.

Temes:

Youtube Rosalía