conflicte laboral

Els muntadors de la Fira de Barcelona convoquen una vaga que pot afectar al Sónar

Els vaguistes protesten perquè la fira ha tret a licitació el servei «traient-los els drets laborals aconseguits»

Els organitzadors del festival asseguren «confiar plenament que es podrà desenvolupar amb total normalitat»

fira-gran-via

fira-gran-via

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El col·lectiu de muntadors que operen a la Fira de Barcelona han convocat una vaga entre els dies 11 i 20 de juliol, dates que coincideixen amb la preparació i la celebració en aquest recinte del festival Sónar. D’aquesta manera, la cita de música avançada podria veure’s afectada per l’atur, ja que suposaria no realitzar les tasques de muntatge relacionades amb la creació dels espais escènics. 

Els treballadors de l’actual licitadora (UTE Rigging) protesten perquè “la Fira de Barcelona ha tret a licitació el servei sense incorporar al nou plec de condicions els requisits legals corresponents a la subrogació dels treballadors que actualment desenvolupen aquestes tasques per part de l’empresa que es faci càrrec de la contracta, posant en perill la continuïtat de la seva relació laboral”, expliquen en un comunicat.

Notícies relacionades

Segons denuncien els vaguistes, en l’oferta de licitació no es fa cap tipus de referència als treballadors actuals. “Es tracta d’extingir les relacions laborals i permetre que les empreses adjudicatàries contractin des de zero ja que, al final, realitzen una tasca tan específica que no són treballadors fàcils de substituir, però traient-los els drets laborals aconseguits”, defensa l’advocat dels muntadors.

Per la seva part, els organitzadors del Sónar, després de la sorpresa inicial per la notícia, asseguren “confiar plenament que el festival es podrà desenvolupar amb total normalitat”.

Temes:

Sónar 2022