AGENDA MUSICAL

10 concerts que no et pots perdre al juliol

charlotte-gainsbourg-2017

charlotte-gainsbourg-2017

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’agenda musical del juliol no s’acaba aquell primer cap de setmana embotit de propostes. Va més enllà, sobretot amb els anomenats festivals ‘de cicle’: hi ha algunes dates per marcar al calendari. Aquí recollim algunes oportunitats de veure noms emblemàtics de la música popular en entorns generalment habitables.

1. Charlotte Gainsbourg

La cantant i actriu torna a portar a Catalunya el repertori de ‘Rest’ després de la seva gran actuació al Primavera Sound del 2018. Carisma escènic i malenconia ballable. Festival Castell de Peralada, 6 de juliol.


2. Kraftwerk 

Els Beatles de l’electrònica continuen traient rendiment a la seva gira de grans èxits amb un so actualitzat i un aparell audiovisual 3D. Després de Sónar i Liceu, toca Pedralbes. Festival Jardins Pedralbes, 6 de juliol. 


3. Niño de Elche 

L’heterodox cantaor ja va provar de barrejar flamenc amb krautrock, new wave, rave o postmetall. Ara presenta ‘Colombiana’, en què experimenta amb el caribeny i afrocaribeny. Festival Grec, 8 de juliol. 


4. Toto 

La música de la nova ‘Dune’ tindrà música de Hans Zimmer. Malauradament, no s’ha demanat l’score, una altra vegada, a aquests clàssics del pop progressiu, que segueixen vius i girant. Guitar BCN, Auditori Fòrum, 10 de juliol. 


5. Maluma 

L’ídol de la segona ona pop del reggaeton presenta ‘11:11’, el seu disc més ambiciós i carregat de col·laboracions (entre elles, la de Madonna a ‘Soltera’). Cap Roig Festival, 12 de juliol. 


6. The Beach Boys 

The Beach Boys, o la versió dels mateixos que lidera Mike Love, desafien els anys (Love en té 78) i la sobrevalorada jubilació. Diversió, diversió, diversió. Festival Jardins Pedralbes, 12 de juliol. 


7. Ólafur Arnalds 

El cèlebre compositor islandès, equidistant de l’electrònica, la clàssica contemporània i el pop, s’estrena a Porta Ferrada amb el gran ‘re:member’ sota el braç. Porta Ferrada, 19 de juliol. 


8. Bad Bunny 

Al carismàtic porto-riqueny se li comença a quedar ¡petit l’epítet de ‘reggaetoner’. A l’excitant ‘X100 PRE’ s’atreveix amb gairebé tot, incloent-hi algun perdigó pop-punk sota l’influx de Blink-182. Sónar, SonarClub, 20 de juliol. 


9. Texas 

Notícies relacionades

Després avançarien cap a territoris de soul-pop, però el 1989, Texas eren una banda de rock modern i radiant. Celebren els trenta anys de ‘Southside’. Sons Del Món, Ciutadella de Roses, 20 de juliol. 


10. Liam Gallagher 

Ja fa una dècada del final d’Oasis, però el seu vocalista principal passa de llançar la tovallola. Per al seu pròxim àlbum, que surt al setembre, s’ha envoltat de ‘hitmakers’. Cap Roig Festival, 27 de juliol. 

Temes:

Concerts