INTRIGUES EN UNA ENTITAT EN CRISI

La tornada de Teddy Bautista

La vacant a la junta directiva de la SGAE produïda per la renúncia de Fernando Illán li pot obrir les portes a una nova presidència vuit anys després de la seva detenció

GRAF5481. MADRID (ESPAÑA), 26/10/2018.- El expresidente de la SGAE durante 16 años y candidato a la presidencia de la SGAE Eduardo «Teddy» Bautista, tras votar el día que los socios eligen a los 39 candidatos que compondrán la nueva junta directiva.-EFE/Luca Piergiovanni

GRAF5481. MADRID (ESPAÑA), 26/10/2018.- El expresidente de la SGAE durante 16 años y candidato a la presidencia de la SGAE Eduardo «Teddy» Bautista, tras votar el día que los socios eligen a los 39 candidatos que compondrán la nueva junta directiva.-EFE/Luca Piergiovanni / Luca Piergiovanni (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Nando Cruz
Nando Cruz

Periodista

ver +

Mentre aquest dilluns es dilucida el futur immediat de la SGAE amb una consulta democràtica a tots els socis de l’entitat, i amb el vot electrònic habilitat, altres decisions es negocien a porta tancada. Molt tancada. El 10 de juny va dimitir un dels membres de la junta directiva: Fernando Illán. Conegut per tocar amb Nacha Pop i Rosario Flores, últimament ha sigut molt notòria la seva presència en les matinades d’Antena 3 i La Sexta i, de fet, és un dels directius alineats amb les editorials televisives que han dominat l’entitat des que José Ángel Hevia va ser escollit president. Expliquen diversos amics propers que abandona la nau esgotat i cremat de tanta pressió.

La seva dimissió s’ha mantingut en secret durant més d’una setmana. Tan en secret, que molts directius de la junta de la SGAE se n’han assabentat a través de les xarxes socials. I com en el més recargolat guió d’intriga, la gran especialitat de l’entitat, la vacant d’Illán ha de ser coberta, segons manen els estatuts, pel següent candidat més votat de la llista de compositors. Aquest és ni més ni menys que Teddy Bautista, l’home que va governar la casa al seu aire des de mitjans de la dècada dels 80 fins a la seva detenció l’1 de juliol del 2011 dins del marc de l’operació Saga.

Tripijocs

Notícies relacionades

Ningú que tingui seny creu que Teddy accepti tornar a la SGAE només per ocupar una butaca més en la junta directiva. I la que menys ho creu és Pilar Jurado. Si el canari torna a la SGAE és per ser president. I com més aviat millor. Diverses fonts consultades per aquest diari confirmen que des de fa dies s’estan realitzant maniobres a l’escola de Petit Dret per accelerar la seva tornada. En cas que aquest dilluns no s’aprovin els estatuts, la posició de Pilar Jurado seria molt fràgil. Una solució seria convocar eleccions, una cosa que ja demana la coalició ADA (Autors Dramàtics i Audiovisuals) que domina les escoles de Gran Dret i Audiovisual. Una altra de més ràpida, moció de censura a Pilar Jurado i nou president: el nouvingut Teddy, que ja s’hauria assegurat abans comptar amb la majoria de vots de la junta.

No deixa de resultar significatiu que, davant d’un dels pocs dies de l’any en què els autors tenen possibilitat d’opinar sobre el rumb que està prenent l’entitat, el futur de la Societat General d’Autors i Editors s’estigui negociant a porta tancada i d’esquena als socis. Però així és la SGAE.