INVESTIGACIÓ

Torna Freddie Mercury: publicada una versió inèdita de 'Time'

És el resultat d'una llarga recerca del músic Dave Clark d'una gravació de 1986 realitzada als estudis Abbey Road de Londres

freddy guay / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Una nova versió de la cançó 'Time' de Freddie Mercury ha vist la llum aquest dijous sota el títol de 'Time waits for no one'. És el resultat d’una llarga recerca (10 anys) de la gravació de 1986 realitzada als estudis Abbey Road de Londres. En aquest nou tema,el difunt líder de Queen Queen està acompanyat només per un piano. És una versió més simple de la cançó que va gravar com a solista amb el músic, compositor i productor britànic Dave Clark per a l’àlbum 'Time' del musical londinenc amb el mateix nom. És una gravació de veu diferent de la publicada que no s’havia escoltat mai abans. 

La nova versió és una interpretació commovedora de la cançó sobre el futur impredictible. "És només Freddie i el piano, i realment mostra l’increïble que és com a intèrpret", ha comentat a Reuters Clark, que va trobar la gravació després d’anys de recerca. "Va ser màgic i em va posar la pell de gallina", explica sobre la interpretació el 1986. 

El llançament de la cançó també va acompanyat per un vídeo gravat al Dominion Theatre de Londres en el qual es pot veure Mercury interpretant la cançó que és part del videoclip original de ‘Time’.

Gravació del 1986

Notícies relacionades

Clark, que va comandar la banda de Dave Clark Five en la dècada de 1960, va treballar amb diversos cantants per a l’àlbum 'Time', en el qual Mercury va cantar en dues cançons, la que donava títol a l’àlbum i 'In my defense', gravada el 1985. En una sessió d’estudi al costat de Clark a Abbey Road Studios el gener de 1986, Mercury va gravar 48 pistes de veu per a 'Time'. La versió final va acabar amb 96 pistes.

Però Clark diu que sempre recordava el primer assaig de Mercury cantant al costat del tecladista Mike Moran. "Hi vaig continuar pensant", explica. "Una dècada després, vaig pensar que m’encantaria escoltar l’original i vaig tornar, però no el vaig poder trobar perquè tenia 96 pistes", afegeix. "Uns anys més tard vaig aconseguir que el meu enginyer ho revisés tot, no el vam poder trobar... Però a finalitats del 2017, ho vam intentar de nou i el vam trobar. Va ser meravellós", explica Clark.