COMIAT D'UN GENI

La televisió i el cine donen l'últim adeu a Chicho Ibáñez Serrador

Personalitats del món de l'audiovisual van visitar a Madrid la capella ardent del director, que serà enterrat diumenge a Granada

zentauroepp48537620 graf5328  madrid  08 06 2019   el hijo de narciso ib  ez ser190608162117

zentauroepp48537620 graf5328 madrid 08 06 2019 el hijo de narciso ib ez ser190608162117 / Zipi

3
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El món de la televisió i del cine ha acomiadat aquest dissabte a MadridNarciso Ibáñez Serrador, mort divendres a l’edat de 83 anysNarciso Ibáñez Serrador. A la capella ardent, instal·lada al Tanatori de la M-30 de Madrid, s’hi han acostat diferents personalitats del món de l’audiovisual propers al mític realitzador que volien donar-li l’últim adeu i fer costat a la família. El fèretre sortirà diumenge rumb a Granada on serà enterrat al cementiri de San José, on hi ha les restes de la seva mare, l’actriu Pepita Serrador, com era el seu desig.

Els seus fills, Pepa i Alejandro Ibáñez, s’han mostrat agraïts per l’afecte que han rebut de part dels mitjans i de la gent que s’ha abocat a les xarxes socials reconeixent la seva feina en les diferents facetes que va practicar al llarg de la vida i el molt que ha significat en la història del nostre país, constituint-se com a memòria viva d’uns anys en què el país necessitava obrir-se a un nou impuls creatiu a través de l’entreteniment.

“Quan era nen no era conscient del que significava tot allò. Per a mi era el meu món, la meva família, fins que passen els anys i t’adones del que ha aconseguit el meu pare”, ha comentat Alejandro Ibáñez. “La televisió era casa seva. I era un mestre i pare per a tothom”, ha afegit la seva filla.

Divendres a la tarda, poc després de saber-se la notícia, es van acostar al tanatori Rosa María Mateo, administradora única provisional de RTVE, i María Casado, presidenta de l’Acadèmia de Televisió. A més, Boris Izaguirre i Lidia Bosch, que va començar la seva carrera formant part de l’equip d’hostesses del mític programa de televisió ‘Un, dos, tres... responda otra vez’.

Nuria Roca, a la capella ardent de Chicho Ibáñez Serrador / EFE / ZIPI

I és que Chicho Ibáñez Serrador va ser el descobridor de tota un planter de talents que formen part de la història de la petita pantalla. Des de Victoria Abril fins a Silvia Marsó, també de tota una generació de còmics, com Pepe Viyuela o Edmundo Arrocet, que s’ha volgut sumar a aquest dia de comiat acompanyat de la seva parella María Teresa Campos, que ha mostrat a la premsa una carta d’agraïment que va trobar ahir al matí repassant papers antics i que acabava dient: “Gràcies per les teves paraules, t’estimo, t’admiro”.

Notícies relacionades

Nuria Roca ha arribat visiblement afectada i s’ha emocionat al recordar que li va enviar un vídeo de VHS amb una prova i la setmana després ja estava treballant a ‘Waku-Waku’.“Era un visionari. Pertany a una era de la televisió en què es prioritzava el contingut per sobre de l’audiència”. Miriam Díaz-Aroca es va poder acomiadar del seu apreciat mestre unes hores abans de morir. “La seva amistat, va ser el millor regal. Sempre li deia, cap, ets molt estimat”.

Josema Millán, atenent els periodistes al tanatori / EFE / ZIPI

Josema Yuste ha destacat la seva capacitat per expandir els límits de l’entreteniment a través de la televisió, mentre que Guillermo Summers afegia que per ell el format catòdic era com una joguina amb la qual passar-s’ho bé. “Ell disfrutava i nosaltres també”. També s’ha pogut veure cineastes com Paco Plaza, l’actriu Silvia Abascal i el presentador Ramón García, que materialitzava molt bé el sentiment generalitzat amb unes quantes paraules, “la televisió ha fos negre”.