FESTIVAL DE CINE

Tarantino lluitarà per la Palma d'Or a Cannes amb 'Érase una vez en Hollywood'

El director s'afegeix a una secció competitiva estel·lar en què ja hi eren Pedro Almodóvar, Terrence Malick, Ken Loach, Jim Jarmusch i Bong Joon-ho, entre d'altres

tarantino / periodico

2
Es llegeix en minuts

És oficial: Quentin Tarantino competirà a Cannes per la Palma d’Or amb la seva nova pel·lícula, ‘Érase una vez en Hollywood’. L’organització del festival de cine també ha anunciat aquest dijous la inclusió en la competició oficial de 'Mektoub, my love: Intermezo', del director tunisià Abdellatif Kechiche.

Amb aquestes dues addicions queda tancada una secció competitiva que convida a fregar-se les mans: ja estaven confirmats pesos pesants com araPedro Amodóvar amb 'Dolor y gloria', Terrence Malick amb la pel·lícula bèl·lica 'A hidden life', els germans Dardenne amb 'Le jeune Ahmed', Ken Loach amb 'Sorry, we missed you', Jim Jarmusch amb la comèdia de zombis 'The dead don’t die', Bong Joon-ho amb la intriga 'Parasiti', Xavier Dolan amb el drama 'Matthias & Maxime' iArnaud Desplechin amb el 'thriller' 'Roubaix, une lumière', entre altres directors. 

"Vam témer que la pel·lícula, que surt a finals de juliol, no estigués preparada, però Tarantino, que no ha abandonat la sala de muntatge en quatre mesos, és un autèntic fill de Cannes, fidel i puntual", ha destacat el delegat general del festival, Thierry Frémaux, que ha confirmat la seva presència en el certamen 25 anys després de la Palma de 'Pulp Fiction'.

Finalment, ‘Hi havia una vegada a Hollywood’ serà projectada en 35 mil·límetres en presència dels seus actors, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Margot Robbie, en una "declaració d’amor al Hollywood" de la infància de Tarantino, una visita rock a l’any 1969 i una oda al cine.

Charlotte Gainsbourg, a les ordres de Gaspar Noe

També aquest dijous s’ha anunciat que en una sessió especial de mitjanit Gaspar Noé presentarà ‘Lux Aeterna’, un migmetratge de 50 minuts amb Béatrice Dalle i Charlotte Gainsbourg, que és un assaig "misteriós, enèrgic, brillant", segons l’organització.

Així mateix 'Chicuarotes', segon llargmetratge de l’actor i director Gael García Bernal, es projectarà dins de les Sessions Especials de Cannes. El film s’endinsa en la societat mexicana a través de la història d’uns adolescents que ofereixen "una mirada tendra, a la mesura d’un país etern al qual el cine mexicà ret homenatge pel·lícula rere pel·lícula".

En aquesta mateixa secció, l’organització ha inclòs el xilè Patricio Guzmán –exiliat a França després del cop d’Estat d’Augusto Pinochet–, que exhibirà ‘La cordillera de los sueños’, en què filma "la immensa columna vertebral reveladora de la història passada i recent de Xile".

Notícies relacionades

La directora russa Larissa Sadilova amb 'Odnazhdy v Trubchevske' i l’italià Lorenzo Mattotti amb 'La famosa invasione degli orsi in Sicilia', totes dues dins de la secció Una Certa Mirada, també són noves incorporacions.

Com a Sessions Especials han entrat també la documentalista Leila Conners, amb una nova denúncia planetària sobre el desastre climàtic a 'Ice on fire', junt amb DiCaprio, i el director nord-americà Dan Krauss, amb ‘Ward 5B’, una pel·lícula sobre els malalts de sida a la Califòrnia dels anys 80.