FESTIVAL EN CREIXEMENT

Jeremy Irons, Rupert Everett i Mike Leigh, estrelles del BCN Film Fest

the-happy-prince-rupert-everett-10

the-happy-prince-rupert-everett-10

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’un primer avançament al gener i l’anunci de la secció oficial fa dues setmanes, aquest matí s’ha anunciat en roda de premsa el programa complet del tercer BCN Film Fest, que se celebrarà als cines Verdi del 22 al 30 d’abril (coincidint, tret de pels tres primers dies, amb el D’A Film Festival).

Obrirà fastos, el dilluns dia 22, 'Litus', nova pel·lícula de Dani de la Orden ('Barcelona, nit d’estiu'), amb un atractiu repartiment coral (Quim Gutiérrez, Belén Costa, Marta Nieto, etcètera) que portarà brillantor a la catifa vermella. Entre els objectius del festival, segons ha explicat la seva nova directora, la periodista Conxita Casanovas, hi ha el de "tornar a Barcelona un glamur que mai hauria hagut de perdre".

Històries de la història

Casanovas vol "que les estrelles tornin a fer parada a Barcelona". En aquesta edició del BCN Film Fest, ho faran com a mínim dues de renom internacional. Jeremy Irons presentarà el documental 'Pintores y reyes del Prado', en què ens porta de viatge per la història a través de les obres del Museu del Prado. I Rupert Everett, inoblidable protagonista masculí de 'La boda de mi mejor amigo', portarà la seva primera pel·lícula com a director, 'La importancia de llamarse Oscar Wilde', biopic que protagonitza ell mateix. D’una banda, historia, i de l’altra, literatura: els dos pilars principals de la programació del BCN Film Fest, aquest any especialment abundant; de les 37 pel·lícules del 2018 s’arriba fins a les 59.

Un altre important convidat internacional, el director britànic Mike Leigh, presentarà 'La batalla de Peterloo' i oferirà una xerrada gratuïta. També en secció oficial trobem la superproducció històrica 'Nacido rey', nova pel·lícula d’Agustí Villaronga. Altres títols destacats a concurs són 'El bailarín', tercera pel·lícula com a director de Ralph Fiennes, basada en la figura de Rudolf Nuréiev; 'Hotel Mumbai', d’Anthony Maras; 'La mirada de Orson Welles', de Mark Cousins; 'Brecht', de Heinrich Breloer, i ‘Rojo’, de Benjamin Naishtat. El jurat d’aquest any està format pel dramaturg Josep Maria Miró, l’escriptora Pilar Eyre i l’actriu Nora Navas.

25 anys de l’ESCAC

L’anomenada Zona Oberta, ja fora de concurs, acollirà importants produccions catalanes com ara 'Staff only', de Neus Ballús, i 'La filla d’algú', nou projecte col·lectiu de l’ESCAC amb fins a onze directors. En aquesta mateixa secció, l’ESCAC celebrarà el seu 25è aniversari amb una jornada que reunirà alumnes destacats, com ara Bayona i Ruiz Caldera, i permetrà recuperar els seus curtmetratges de final de grau. Altres títols destacats de Zona Oberta són 'En los 90', debut en la direcció de l’actor Jonah Hill; el documental 'Barcelona, rosa de foc', de Manuel Huerga, i 'Varda by Agnès', pel·lícula-testament d’Agnès Varda.

Notícies relacionades

En la clausura es podrà veure (per primera vegada en pantalla gran a Espanya) 'La balada de Buster Scruggs', dels germans Coen. "Les plataformes participaran de manera activa en aquest BCN Film Fest", ha dit Casanovas. "Les televisions també són fonamentals". Amistat abans que rivalitat. Sempre.

Les entrades estaran a la venda des del pròxim divendres, dia 5, i tindran, excepte en inauguració i clausura, preu realment amic: només 2,90 euros.