Abans de la seva estrena

Boicot a 'Capitana Marvel': les pàgines de ressenyes s'omplen de crítiques per "sexista i feminazi"

Les pàgines de valoració de pel·lícules s'omplen de comentaris que consideren "sexista" que Marvel compti amb Brie Larson com a superheroïna

Amb el llançament del tràiler ja hi va haver polèmica perquè hi va haver qui va considerar que no somreia prou

zentauroepp17917855 cine190118131205

zentauroepp17917855 cine190118131205 / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

Veure dones protagonitzant papers importants en pel·lícules que tradicionalment lideraven els homes encara sorprèn un sector de la població, que es nega a adaptar-se als nous temps que marquen les productores cinematogràfiques. 

Si fa uns anys passava amb Mad Max, amb una espectacular Charlize Theron al capdavant, ara és 'Capitana Marvel', a qui dona vida Brie Larson, la que ha despertat nombroses crítiques masclistes quan encara no s’ha estrenat als cines. 

La primera pel·lícula de Marvel protagonitzada per una superheroïna ha despertat tota mena de comentaris a les xarxes socials i pàgines especialitzades, no només per tractar-se d’una dona, sinó per comptar amb una actriu que públicament ha sigut molt activa en els drets de les seves companyes i la igualtat en el seu àmbit.

Rotten Tomatoes, web en què els usuaris poden deixar comentaris, ja s’ha omplert de crítiques en les quals assumeixen que la pel·lícula i l’actriu són sexistes, i anticipen fins i tot la ruïna de la franquícia. "No m’interessa veure una pel·lícula amb una feminazi que odia els homes", diuen alguns. "Ideologies de gènere a les nostres pel·lícules", afegeix un altre. 

Però malgrat el pes d’aquests comentaris, ja hi ha fidels defensors tant de Marvel com de la igualtat en el cine que han manifestat el seu especial interès a veure-la precisament per aquesta reacció masclista. 

Ja en el llançament del primer tràiler, el setembre del 2018, hi va haver polèmica. Malgrat que els seguidors de Marvel esperaven un gran èxit d’aquesta superheroïna, hi ha qui li va trobar pegues: no somreia prou.

Fins i tot un tuiter el compte del qual va ser suspès posteriorment va utilitzar FaceApp amb un programa d’intel·ligència artificial per fer que Brie Larson somrigués en cada escena del tràiler. 

Notícies relacionades

No obstant, aquesta iniciativa es va girar en contra seu, ja que milers d’usuaris a Twitter van manifestar el seu desacord i van mostrar que la resta de superherois tampoc somreien tant, fins al punt de fer fotomuntatges dels cartells anteriors amb ells somrient per veure que ridícul que sonava.

Fins i tot la mateixa actriu es va apropiar d’això per publicar-ho a les seves xarxes socials, on fins i tot va animar a utilitzar un ‘hashtag’.