PREMIS CINEMATOGRÀFICS

'Roma', de Cuarón, també parteix com a favorita en els BAFTA

L'Acadèmia Britànica fa pública la llista de nominats

zentauroepp46474506 this image released by netflix shows filmmaker alfonso cuaro190109100039

zentauroepp46474506 this image released by netflix shows filmmaker alfonso cuaro190109100039 / Carlos Somonte

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

'Roma', del mexicà Alfonso Cuarón, i 'Ha nacido una estrella', protagonitzada per Lady Gaga, optaran al guardó de millor pel·lícula en l’edició d’aquest any dels premis de cine BAFTA del Regne Unit, segons ha informat aquest dilluns l’Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió.

Són candidates també en la categoria de film més destacat 'BlacKkKlansman', 'The favourite' i 'Green book', segons va revelar l’entitat en un acte a Londres.

Competeixen pel premi al millor director el mateix Cuarón, Spike Lee per 'BlacKkKlansman', Pawel Pawlikowski per 'Cold war', Yorgos Lanthimos ('The favourite') i Bradley Cooper ('Ha nacido una estrella').

Prèvia dels Oscars

Els premis BAFTA, en la seva 72a edició i la cita cinematogràfica més important abans dels Oscars de Hollywood i després dels Globus d’Or,es concediran en una cerimònia el 10 de febrer al londinenc Royal Albert Hall.

En la categoria de millor actriu figuren Glenn Close pel seu paper a 'The wife'; Lady Gaga pel seu treball amb Cooper; Melissa McCarthy per 'Can you ever forgive me?'; la britànica Olivia Colman, que va guanyar un Globus d’Or, per 'The favourite', i Viola Davis per la seva trencadora interpretació a 'Widows'.

Els nominats a millor actor són Cooper pel seu paper de músic turmentat en 'Ha nacido una estrella'; Christian Bale per 'Vice'; Rami Malek a la pell de Freddy Mercury a 'Bohemian Rhapsody'; Vigo Mortensen per la seva interpretació a 'Green book' i Steve Coogan, convertit en el còmic anglès Stan Laurel a 'Stan & Ollie'.

Notícies relacionades

Les nominades com a millors actrius secundàries són Amy Adams, Claire Foy, Emma Stone, Margot Robbie i Rachel Weisz, mentre que els seus equivalents homes són Adam Driver, Mahershala Ali, Richard E. Grant, Sam Rockwell i Timothée Chalamet.

Opten al premi al millor guió original 'Cold war', 'The favourite', 'Green book', 'Vice' i 'Roma', que és, a més, la primera pel·lícula de la plataforma digital Netflix que aspira a un premi de l’acadèmia britànica.