SUBSTITUCIÓ AL LICEU

Ainhoa Arteta, substituïda per Maria Teresa Leva a 'Madama Butterfly'

La soprano basca, afectada de laringitis, no cantarà els dies 13 i 16, però espera assumir el rol de Puccini a partir del dia 20

zentauroepp31536611 icult190108142611

zentauroepp31536611 icult190108142611

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot i que s’havia preparat a fons i anhelava interpretar el paper al Liceu, Ainhoa Arteta no podrà cantar en les primeres dues funcions del segon repartiment de ‘Madama Butterfly’, títol que aquest dissabte torna al Gran Teatre amb la poètica i bonica producció de Moshe Leiser i Patrice Caurier presentada al Liceu en diverses ocasions des del 2006. Una laringitis ha obligat la soprano basca ha desistir del seu compromís amb el Liceu, almenys en les primeres funcions. Com que no es troba en plenes facultats per a un paper tan exigent, Arteta haurà de descansar. La cantant espera poder recuperar-se del tot aviat per posar-se en la pell de la Cio-Cio-San, la protagonista japonesa de l’òpera de Puccini que tanta il·lusió li feia cantar al Liceu. La cantant espera estar en plena forma d’aquí a unes quantes setmanes i, si la recuperació va com s’espera, podrà arribar a cantar tres de les cinc funcions que tenia previstes.  

Maria Teresa Leva, una jove soprano italiana que mai ha cantat en aquest rol, assumirà el seu doble debut –en el paper de la Cio-Cio-San i al Gran Teatre del Liceu– el pròxim diumenge, 13 de gener. També està previst que canti el dia 16 donant més temps a Arteta per estar al màxim per afrontar aquest popular personatge a partir del 20 de gener i també en les funcions restants del segon repartiment, els dies 22 i 29.

Notícies relacionades

Nascuda a Reggio Calabria el 1987, Leva ha desenvolupat una sòlida trajectòria en teatres italians principalment després d’haver sigut guanyadora del concurs Ottavio Ziino el 2013. Ha actuat, entre d’altres, a la Scala de Milà i al Teatro Regio de Torí. El seu repertori inclou diversos rols puccinians, com ara el de la Mimì, de 'La bohème', i el de la Liù, de 'Turandot'.  També ha interpretat la Micaela a 'Carmen', de Bizet, la Violeta a 'La traviata', de Verdi, i la Nedda a 'Pagliacci', de Leoncavallo.

Al Liceu, Leva actuarà amb el tenor Rame Lahaj (Pinkerton), Justina Grinyte (la Suzuki), Gabriel Bermúdez (Sharpless) i Moisés Marín (el Goro).