HISTORIETA

La ressuscitada editorial Bruguera convoca un premi de còmic i novel·la gràfica

El guardó està dotat amb 12.000 euros

zentauroepp41137058 barceloneando bruguera  mortadelo andujar171201222512

zentauroepp41137058 barceloneando bruguera mortadelo andujar171201222512 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Penguin Random House, grup editorial a què pertany Bruguera, ha anunciat aquest divendres que s’obre el termini d’admissió d’originals per optar a la primera edició del premi de còmic i novel·la gràfica convocat per l’històric segell, dotat amb 12.000 euros.

Isabel Sbert, editora de Bruguera, ha afirmat que "una de les coses que més va singularitzar la Bruguera clàssica era la seva capacitat per detectar talents gràfics immensos i, fidels a aquest esperit, amb aquest premi busquem reconèixer el talent literari i gràfic, ja sigui de noves veus o d’autors ja consolidats".

A més de la dotació de 12.000 euros, l’obra guanyadora serà publicada per Bruguera i podrà ser comercialitzada a tots els països del món, atès l’àmbit internacional d’actuació de Penguin Random House.

Les obres amb format còmic o novel·la gràfica, que han de ser inèdites i no haver rebut premis anteriorment, hauran de ser enviades a la seu de l’editorial Bruguera abans del 31 de maig del 2019.

Entre alguns dels requisits que es poden consultar a les bases, els treballs aspirants al premi hauran d’estar escrits en castellà, amb independència del lloc de procedència de l’autor.

Notícies relacionades

La decisió del premi es farà pública a finals de juliol i el jurat estarà compost per destacats membres del món cultural i literari espanyol.

El segell Bruguera va tornar a les llibreries el mes d’octubre passat per recuperar l’esperit que durant dècades la va convertir en l’editorial de còmics de referència, amb la publicació de 45 títols a l’any. 

Temes:

Còmic