De Queen

'Bohemian Rhapsody' és la cançó més escoltada del món

La cançó que va inspirar el biopic de Freddie Mercuri és la més difosa 40 anys després del seu llançament

20181211 418040 queene 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

'Bohemian Rhapsody', de Queen, s’ha convertit en la cançó més escoltada del món, 40 anys després del seu llançamentEl recent èxit internacional del biopic sobre Freddie Mercury, 'Bohemian Rhapsody',del biopic sobre Freddie Mercury, que es va convertir en el més taquiller de la història només cinc setmanes després de la seva estrena, li ha donat un gran impuls a la cançó.

El Universal Music Group (UMG) ha revelat que la popular cançó ha generat més de 1.600 milions de reproduccions a tot el món. Per calcular aquesta xifra, l’UMG ha tingut en compte les reproduccions a les plataformes més populars del moment: Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube.

Amb aquesta xifra ha batut'SmellsLike Teen Spirit' de Nirvana i s’ha convertit en la cançó més escoltada en ‘streaming’ del segle vint i la cançó de rock clàssic més escoltada en ‘streaming’ de tots els temps.

'Bohemian Rhapsody' es va convertir en el primer Top10 de Queen als Estats Units, i al Regne Unit es va mantenir com a número 1 durant nou setmanes consecutives.

Notícies relacionades

El tema ha sigut versionat per molts artistes al llarg dels anys, incloent-hi Pink, Kanye West, Robbie Williams, The Royal Philharmonic Orchestra, Montserrat Caballé, The Muppets i Elton John & Axl Rose (per al concert homenatge a Freddie Mercury l’abril de 1992).