ESTRENA EL 2019

Laura Mañá roda la comèdia romàntica 'Te quiero, imbécil'

La directora filma a Barcelona 'Te quiero, imbécil', un film que desmunta estereotips, protagonitzat per Quim Gutiérrez, Natalia Tena i Alba Ribas

zentauroepp46149586 hos pitalet 05 12 2018 rodaje de te quiero  imbecil en la fi181206180144

zentauroepp46149586 hos pitalet 05 12 2018 rodaje de te quiero imbecil en la fi181206180144 / ALBERT BERTRAN

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

¿Com ha de ser l'home al segle XXI? Aquesta és una de les moltes preguntes que es formula el protagonista de la nova pel·lícula deLaura Mañá, ‘Te quiero, imbécil’, unacomèdia romànticaambQuim Gutiérrez, Natalia Tena i Alba Ribas.Al recinte de la Fira situat a l'Hospitalet es va rodar aquest dimecres l'escena on la Raquel, el personatge de Tena, i el Marcos, el de Gutiérrez, antics companys d'institut, es retroben de forma casual. La frescor de Tena, amb un rol adaptat a la seva mesura que traspua el seu esperit lliure i el seu amor per la música (el seu personatge també toca l'acordió, com ella) contrasta amb el perfil que ha de donar Gutiérrez, un home desconcertat després que la seva nòvia (Ribas) trenqués amb ell just després d'activar els plans de casament. Aquest cop tan dur, unit a la pèrdua de la feina en una agència de publicitat faran que es replantegi la vida. 

“El Marcos és un espectador d'excepció del que avui ens envolta: la manera de relacionar-nos a través de les xarxes socials, qüestions estètiques, estils de gimnàstica...”, explica Gutiérrez, el personatge del qual descobreix que la solució als seus problemes passa per saber què vol i lluitar per aconseguir-ho. “El que em va interessar d'ell és que no respon al típic perfil de jove tristoi i mindundi de 35 anys. Té personalitat i és capaç de riure's de si mateix. Els seus gustos són poc ‘mainstream’, una mica com el protagonista d'‘Alta fidelidad’”.

Bridget Jones en clau masculina

La Raquel, aquesta noia una mica friqui que encarna Tena, serà el motor que l'ajudarà a retrobar la seguretat en ell mateix. Passarà per diferents fases. “¿Què passaria si Bridget Jones fos un home? Això és una mica el que Mañá planteja en aquesta pel·lícula”, explica Ribas, encantada de poder rodar una comèdia. També Tena sembla feliç: “És la primera vegada que una directora ha volgut que posi tot de mi en el personatge, fins i tot la meva música”, diu Tena, que compagina la seva carrera d'actriu amb el seu grup,Molotov Jukebox. “Quan vaig llegir el guió original el vaig trobar una mica masclista, patriarcal. Però quan vaig parlar amb la Laura ens vam entendre de seguida perquè ella, feminista com jo, pensava igual i ja tenia una sèrie de canvis previstos”. Aquest és el seu tercer projecte amb Astor Media (el mateix de 10.000 kilómetrosi deTierra firme),coproductor del film, l'estrena del qual està prevista per a l'any vinent. 

Notícies relacionades

“Encara que la pel·lícula aborda què és ser un home al segle XXI el que realment m'interessa és parlar de dones”, confessa Mañá, autora de films sobre figures històriques com Clara Campoamor o Concepción Arenal. “La nostra situació ha canviat i això és el que ha provocat una altra forma de relació entre tots dos sexes. Molta gent es fa un embolic amb quines coses són masclistes o feministes, una cosa que apareix de manera molt subliminar a la pel·lícula”, explica. Fins ara Mañá havia fet pel·lícules més personals escrites per ella. Malgrat ser un film per al gran públic, ‘Te quiero, imbécil’, afegeix, té “alguna cosa d’indie”. Els personatges femenins intenten anar més enllà d'estereotips i etiquetes, i la Barcelona que reflecteix tampoc és la típica de postal. Al contrari.

Internet i les seves múltiples opcions per lligar juguen també un paper important al film, on Ernesto Alterio apareix com a guru de l'amor en una pàgina web. La xarxa reflecteix el molt que han evolucionat les relacions però, com recorda Mañá, l'essència de les relacions és la mateixa. “Hem canviat la manera de relacionar-nos però no el més bàsic: tothom aspira a trobar l'amor de la seva vida. Ningú vol estar sol”.