GUARDONS

'El reino', gran favorita per als premis Feroz

El film de Rodrigo Sorogoyen suma 10 nominacions dels guardons dels informadors de cine i supera 'Quién te cantará' i 'Todos lo saben'

esrrenos-1-el-reino-18 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Els premis Feroz, que atorga l’associació AICE d’informadors de cine, ha donat a conèixer les nominacions del que serà la seva VI edició i que se celebrarà a Bilbao el pròxim dia 19 de novembre.

Els Javis, acompanyats de la nova presidenta, María Guerra, han anat desgranant cada una de les categories, en què ‘El reino’,el thriller sobre la corrupció política al nostre país que ha firmat Rodrigo Sorogoyen, s’ha convertit en una de les grans favorites amb 10 nominacions, entreles quals la de millor pel·lícula, director, guió, actor protagonista (Antonio de la Torre), actor secundari (Josep Maria Pou i Luis Zahera) i actriu secundària (Ana Wagener). La segueix de ben a prop el drama femení de Carlos Vermut ‘Quién te cantará’,amb vuit nominacions que inclouen Eva Llorach com a millor actriu protagonista i Natalia de Molina com a secundària i ‘Todos lo saben’,la incursió en el cine espanyol de l’iranià Asghar Farhadi, present en sis categories que inclouen els noms de Penélope Cruz i de Javier Bardem

També hi ha hagut espai per a les obres més petites i independents en la categoria a la millor pel·lícula, com és el cas de dues de les ‘opera prima’ més importants de l’any, ‘Carmen y Lola’, d’Arantxa Echevarría, que narra la història d’amor entre dues dones de raça gitana i ‘Viaje al cuarto de una madre’, de Celia Rico, una minimalista historia d’amor maternofilial en què brillen Lola Dueñas i Anna Castillo. Una altra de les pel·lícules que surt reforçada d’aquestes nominacions és ‘Petra’, que trobem en cinc apartats, inclòs el de millor pel·lícula i millor actriu per a Bárbara Lennie, mentre que ‘La enfermedad del domingo’ aconsegueix tres nominacions, una de les quals per a la formidable direcció de Ramón Salazar.

En la categoria de comèdia hi ha dues de les pel·lícules més taquilleres de l’any, ‘Campeones’ i ‘Superlópez’, a les quals se sumen ‘Tiempo después’, de José Luis Cuerda, ‘Casi 40’ de David Trueba i ‘Mi querida cofradía’.

Categories més disputades

Notícies relacionades

Com és habitual, les categories de millor actor i actriu estan d'allò més disputades. Així, a més de Penélope Cruz, Lola Dueñas, Bárbara Lennie i Eva Llorach, Alexandra Jiménez optarà al guardó per la seva formidable interpretació a ‘Las distancias’. I a l’altre costat, Javier Rey per ‘Sin fin’, se les haurà amb reincidents habituals com Bardem, De la Torre, Javier Gutiérrez i José Coronado que competeix per ‘Tu hijo’.

Igual que passa amb els Globus d’Or, els Feroz també premien les sèries de televisió, i com és habitual, la cadena Movistar arrasa en les nominacions gràcies a les set candidaturesd’‘Arde Madrid’,les cinc d’‘El dia de mañana’ i les quatre de la segona temporada de ‘Vergüenza’. Més deslluïda ha quedat ‘La peste’, el gran fresc històric d’Alberto Rodríguez amb dues nominacions, i ‘Gigantes’, d’Enrique Urbizu, tot i que totes dues són nominades a millor sèrie dramàtica. Netflix es cola amb ‘Paquita Salas’ en comèdia i amb la seva gran aposta ‘millennial’, ‘élite’, en drama. Un altre dels grans productes de l’any, ‘Fariña’, d’Atresmedia, també hi està representada, així com ‘Vis a vis’, gràcies a la qual Nawja Nimri ha aconseguit una nominació.