Per 2,99 euros al mes

Enrique Cerezo presenta FlixOlé, una plataforma amb la memòria del cine espanyol

El productor cinematogràfic i president de l'Atlètic de Madrid és propietari de prop del 80% de la filmografia espanyola

undefined45793914 graf3556  madrid  espa a   07 11 2018   el productor de cine181107184237

undefined45793914 graf3556 madrid espa a 07 11 2018 el productor de cine181107184237 / Sebastian Mariscal

1
Es llegeix en minuts
Efe

La memòria del cine espanyol, prop de 3.000 pel·lícules que inclouen l’obra d’autors com BerlangaSauraBuñuel, Bigas LunaÁlex de la Iglesia o Julio Medem, està disponible a FlixOlé, una nova plataforma de cine que ha presentat aquest dimecres Enrique Cerezo.

Cerezo, propietari dels drets de prop del 80% del cine espanyol, ha presentat la seva nova plataforma en un acte de contrastos entre la pompositat del lloc –la seu de la RAE– i l’humor espanyol que han aportat els presentadors: Concha VelascoJosé SacristánMiguel Ángel MuñozNatalia de Molina i Santiago Segura.

Mensualitat de 2,99 euros

Per 2,99 euros al mes, l’espectador tindrà disponibles títols com Mar adentroTesisLos otrosLucía y el sexoMi gran nocheLa lengua de las mariposasLas trece rosasAmanece que no es pocoEl ángel exterminadorLa comunidaddViridianaBienvenido Mr. MarshallEl espíritu de la colmenaLos santos inocente o El verdugo.

Però no només hi haurà cine espanyol. El catàleg d’Enrique Cerezo inclou uns 7.000 títols i inclou tot el repertori de l’antiga RKO, uns 800 títols com King Kong o Ciutadà Kane, o imprescindibles del cine italià com El lladre de bicicletes o El bo, el lleig i el dolent.

Orson WellesHoward HawksAlfred Hitchcock John Ford conflueixen a FlixOlé amb ViscontiVittorio de SicaFranco ZefirelliEttore Scola, o Fellini.

També sèries com 'Verano azul' o 'Curro Jiménez'

De moment estan disponibles 1.500 títols, també sèries espanyoles com Los gozos y las sombras, Verano azul  o Curro Jiménez. Però cada mes s’aniran afegint entre 30 i 40 títols nous fins a incloure-hi totes les pel·lícules de Cerezo.

Tot i que no es descarta la producció pròpia, estil Netflix, no és aquesta la idea, ha assenyalat Cerezo. "La idea és que el patrimoni cultural audiovisual espanyol estigui a disposició del públic, nacional i internacional", ha dit.

"La història del cine espanyol transcorre en paral·lel a la nostra història, els nostres desitjos i anhels com a poble i ha de ser conservada per a les generacions futures", ha afegit.

El cine, "vehicle de la llengua"

Notícies relacionades

En l’acte de presentació ha intervingut també el cineasta i acadèmic Manuel Gutiérrez Aragón, que ha recordat que el cine és un vehicle de la llengua. "Moltes paraules de l’altre costat de l’oceà van arribar a nosaltres abans a través del cine", ha assenyalat.

I el president d’Acción Cultural Española, Ibán García del Blanco, que ha incidit en la possibilitat que ofereix la nova plataforma per difondre el cine espanyol, i amb aquest la nostra memòria, a l’exterior.