Anar al contingut

Per 2,99 euros al mes

Enrique Cerezo presenta FlixOlé, una plataforma amb la memòria del cine espanyol

El productor cinematogràfic i president de l'Atlètic de Madrid és propietari de prop del 80% de la filmografia espanyola

Efe

Enrique Cerezo presenta FlixOlé, una plataforma amb la memòria del cine espanyol

Sebastian Mariscal

La memòria del cine espanyol, prop de 3.000 pel·lícules que inclouen l’obra d’autors com BerlangaSauraBuñuel, Bigas LunaÁlex de la Iglesia o Julio Medem, està disponible a FlixOlé, una nova plataforma de cine que ha presentat aquest dimecres Enrique Cerezo.

Cerezo, propietari dels drets de prop del 80% del cine espanyol, ha presentat la seva nova plataforma en un acte de contrastos entre la pompositat del lloc –la seu de la RAE– i l’humor espanyol que han aportat els presentadors: Concha VelascoJosé SacristánMiguel Ángel MuñozNatalia de Molina i Santiago Segura.

Mensualitat de 2,99 euros

Per 2,99 euros al mes, l’espectador tindrà disponibles títols com Mar adentroTesisLos otrosLucía y el sexoMi gran nocheLa lengua de las mariposasLas trece rosasAmanece que no es pocoEl ángel exterminadorLa comunidaddViridianaBienvenido Mr. MarshallEl espíritu de la colmenaLos santos inocente o El verdugo.

Però no només hi haurà cine espanyol. El catàleg d’Enrique Cerezo inclou uns 7.000 títols i inclou tot el repertori de l’antiga RKO, uns 800 títols com King Kong o Ciutadà Kane, o imprescindibles del cine italià com El lladre de bicicletes o El bo, el lleig i el dolent.

Orson WellesHoward HawksAlfred Hitchcock John Ford conflueixen a FlixOlé amb ViscontiVittorio de SicaFranco ZefirelliEttore Scola, o Fellini.

També sèries com 'Verano azul' o 'Curro Jiménez'

De moment estan disponibles 1.500 títols, també sèries espanyoles com Los gozos y las sombras, Verano azul  o Curro Jiménez. Però cada mes s’aniran afegint entre 30 i 40 títols nous fins a incloure-hi totes les pel·lícules de Cerezo.

Tot i que no es descarta la producció pròpia, estil Netflix, no és aquesta la idea, ha assenyalat Cerezo. "La idea és que el patrimoni cultural audiovisual espanyol estigui a disposició del públic, nacional i internacional", ha dit.

"La història del cine espanyol transcorre en paral·lel a la nostra història, els nostres desitjos i anhels com a poble i ha de ser conservada per a les generacions futures", ha afegit.

El cine, "vehicle de la llengua"

En l’acte de presentació ha intervingut també el cineasta i acadèmic Manuel Gutiérrez Aragón, que ha recordat que el cine és un vehicle de la llengua. "Moltes paraules de l’altre costat de l’oceà van arribar a nosaltres abans a través del cine", ha assenyalat.

I el president d’Acción Cultural Española, Ibán García del Blanco, que ha incidit en la possibilitat que ofereix la nova plataforma per difondre el cine espanyol, i amb aquest la nostra memòria, a l’exterior.