CITA AMB LA HISTORIETA JAPONESA

El Saló del Manga de Barcelona bat rècords amb 150.000 assistents

La cita va esgotar per primera vegada totes les entrades per als quatre dies del certamen abans d'obrir portes

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El Saló del Manga de Barcelona ha tancat la seva 24a edició aquest diumenge marcant el seu rècord de visitants: més de 150.000 assistents. Això suposa incrementar en 2.000 els assistents de l’edició passada, malgrat durar en aquesta ocasió un dia menys. Es tracta de la tercera fira oberta el públic de més èxit de la ciutat, només superada pel Saló de l’Automòbil i el Primavera Sound.

L’evolució del Saló del Manga ve marcada pel seu creixement. De fet, en els últims set anys, el creixement ha sigut continu i destacat: el 2011 es va celebrar la fira per última vegada a La Farga de l’Hospitalet, i va tancar amb 65.000 visitants. Un any després va fer el salt a Fira Montjuïc amb 112.000 assistents, i ha anat augmentant l’assistència any rere any: 115.000, 130.000, 137.000, 142.000 i 148.000 en l’edició del 2017, una d’especial perquè la cita va durar, per primera vegada, cinc jornades per l’efecte calendari.

"Estem molt satisfets per l’assistència aconseguida durant els quatre dies d’aquesta edició que, al coincidir amb un pont, ha vist incrementada la presència de públic provinent de tot Espanya els quatre dies", ha destacat aquest diumenge la directora del Saló del Manga i de Ficomic, Meritxell Puig.

"Per primera vegada en la història del Saló del Manga, les entrades ‘online’ es van esgotar per a tots els dies abans de la inauguració", va agregar Puig, que va destacar que, malgrat penjar el cartell d’aforament complet, la distribució dels espais ha influït en el fet que dins del recinte tot hagi "fluït amb normalitat i sense aglomeracions". Els 150.000 visitants suposen també confirmar aquesta fira com la més important del sector a Espanya i una de les més d’importants d’Europa i del món.

Cues per entrar al Saló del Manga. / JORDI COTRINA

El saló va apostar aquest any per una reorganització del recinte que ha donat resultat, i ha causat menys regulacions de pas entre pavellons dels assistents (ple absolut els quatre dies a l’estar tot venut). El repartiment de la zona comercial i l’aposta per ampliar les zones d’activitats de cultura japonesa (Japan Experience), així com la creació d’una zona infantil (manga kids), també han rebut una resposta satisfactòria del públic. Els expositors (222, el 9% més), per la seva banda, han destacat que les vendes han sigut molt bones.

Notícies relacionades

Els protagonistes de la cita, a més de les disfresses i les compres, han sigut els autors convidats. Així, els visitants han pogut aconseguir firmes i dibuixos d’autors de la talla de Paru Itagaki ('Beastars')Akira Himekawa (saga 'The Legend of Zelda'), Daisuke Hagiwara ('Horimiya') i Nagabe La pequeña forastera), entre d’altres. A més, han pogut assistir a diversos concerts, com els de l’ex-'idol' japonesa Emika Kamieda, una actriu i exestrella d’un dels grups musicals més famosos del país. Quant a les exposicions, ha destacat la mostra 'Llenguatge, objectes i bèsties’, on s’han pogut veure desenes de pàgines originals de mangues, un material molt difícil de veure fora del Japó.

La pròxima edició del Saló del Manga, que complirà 25 anys, se celebrarà del 31 d’octubre (dijous) al 3 de novembre (diumenge) del 2019.