GUARDÓ

David Martí guanya el Néstor Luján de novel·la històrica

L'autor aconsegueix el guardó per 'El pirata de Cala Morisca', homenatge a mestres del gènere com ara Emilio Salgari i Patrick O'Brien

zentauroepp45575066 david mart   guanyador del premi n stor luj n de novel la hi181023105344

zentauroepp45575066 david mart guanyador del premi n stor luj n de novel la hi181023105344 / Pere Francesch

1
Es llegeix en minuts

L’escriptor barceloní David Martí ha guanyat el premi Nèstor Luján de novel·la històrica, dotat amb 4.000 euros, per la novel·la 'El pirata de Cala Morisca'.

La història guanyadora és una novel·la d’aventures sobre un pirata originari de Sitges, i que és en realitat un homenatge a mestres del gènere, com Emilio Salgari i Patrick O’Brien.

A les seves pàgines, Martí viatja al 1779 a través d’Amat Vidal, un jove pescador de Sitges enamorat del mar i a qui li canvia la vida el descobriment d’un gran secret de família i l’entrega a traïció de la seva estimada Vinyet a Lord Temmpleton per saldar un deute familiar.

El protagonista, animat per la fortuna i el destí, acaba enrolat en un vaixell pirata, on viu aventures més enllà de l’oceà Atlàntic i descobreix el valor de l’amistat, el coratge, la fortuna i l’amor.

Notícies relacionades

Martí (Barcelona, 1970) és autor de les novel·les 'Les bruixes d’Arnes' i 'La metgessa de Barcelona', i abans de dedicar-se a l’escriptura va treballar com a professor, consultor i responsable de projectes relacionats amb les tecnologies.

El jurat del Néstor Luján, convocat per l’editorial Columna, està format per Glòria Gasch, Tin Luján, Vicent Sanchis, Jaume Sobrequés i Maria Carme Roca, i ha escollit l’obra guanyadora d’entre 26 manuscrits presentats.