INTERFERÈNCIES

Sitges 2018: la jornada de dimecres, en píndoles

De la poderosa lentitud de 'Burning' a l'edició, ja, del 2019

msc03615

msc03615

1
Es llegeix en minuts
Fernando Garea
Fernando Garea

Periodista

ver +

Foc lent ressonant

Hi ha lentituds i lentituds. 'Burning' és una pel·lícula que, a simple vista, es mou a pas lent, sense que els esdeveniments es trepitgin els uns als altres. Però cada imatge traspua ambigüitat, malestar, tensió, desig, enveja de classe, trauma, neguit i intensitat. No és només que a ‘Burning’ no passi res, és que no deixa de passar-hi tot. És una col·lecció de moments que semblen lleus d’un en un i pesen molt quan s’ajunten. A més, té el millor dolent de Sitges 2018 en el Gran Gatsby deSteven Yeun, un monstre opac que, si té un pacte, és amb el capital.


Un 2019 amb Joseph Conrad

Notícies relacionades

A falta de les traques finals de la 51a edició, el Festival de Sitges ja llança senyals a l’espai sobre el que veurem el 2019. Per exemple, viatjarem al cor de les tenebres deJoseph Conradi, per extensió, celebrarem el 40è aniversari de tres pel·lícules clau de la història del cine amb l’entranya i l’ànima posada en l’obra del genial autor: ‘Alien’, ‘Apocalypse now’ i ‘Mad Max’. No només això, sinó que també bufarem espelmes pels 20 anys, 20, d’'Eyes wide shut', de Kubrick.


L’abric de Bob Esponja i Patrici

El director filipí Khavn de la Cruz ha visitat el Festival de Sitges per presentar el seu 'thriller' policial 'Bamboo dogs', dins de la secció Noves Visions. I ha deixat mut tot aquell que ha passat pel seu costat gràcies al seu irresistible 'look': el pentinat amb cresta, les ulleres de vocació 'steampunk', les botes blau tornassolat, els pantalons de pantera i, sobretot, l’abric estampat, de cap a peus, amb dibuixos de Bob Esponja i Patrici en la seva popular actitud de 'best buddies', somrients i agafats per les espatlles. Commoció estètica.