El seu pas per la tele

El senyor Rafeques: "Li garanteixo un judici com cal"

Aquesta és la frase cèlebre de Rafeques, el personatge amb qui Carles Canut, que ha mort aquest dijous, es va donar a conèixer en televisió

El senyor Rafeques: "Li garanteixo un judici com cal"
El senyor Rafeques: "Li garanteixo un judici com cal"

/

Es llegeix en minuts

El Periódico

Hi ha frases cèlebres que formen part de la memòria col·lectiva catalana, com "I que tinguin una bona cuina" de Jaume Pastallé, el "Ciutadans de Catalunya. Ja sóc aquí" de Josep Tarradellas i "Avui no toca" de Jordi Pujol. També la inoblidable "Li garanteixo un judici com cal", amb la qual es va fer cèlebre el Senyor Rafeques, el personatge amb qui l’actor Carles Canut va arribar al gran públic de la mà de Joaquim Maria Puyal i el seu programa 'Vostè jutja', estrenat a TV-3 el 1985.

Et pot interesar

Rafeques era l’home savi del poble que acabava cada cas que havia de ser jutjat amb la frase:  "No és pot matar tot el que és gras. No s’esveri home, li garanteixo un judici com cal". 

En aquell moment, Canut, que ha mort aquest dijous, feia anys que estava pujat als escenaris.  També va ser molt popular defensant a l’Espanyol en el programa de Pitu Abril 'La Barberia', de TVE Catalunya (en antena de 1990 a 1994), amb tots els polítics blaugrana dels cinc partits del parlament. També va treballar en les exitoses sèries de la televisió autonòmica catalana 'Plats bruts' (1999) i 'Lo Cartanyà' (2006).